Ben je op zoek naar mooie wandelroutes in Nederland? Binnenstebuiten heeft de 3 mooiste voor je verzameld, zodat je zelf niet hoeft te zoeken. Of je nu van moerasgebieden, heidevelden of hellingbossen houdt, er is voor ieder wat wils.

1. De Oostvaardersplassen (Flevoland)

De Oostvaardersplassen in Flevoland is een groot moerasgebied en een waar vogelparadijs. Het is onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land en heeft rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen omringd door bossen. Zoek je een mooie wandeling in de natuur, dan is dit de perfecte plek voor jou.

Bekijk de wandeling

een egel in het bos
blokhut

2. Boswachterspad Ruiten Aa (Groningen)

Het Boswachterspad Ruiten Aa in Groningen is een prachtige wandelroute die je zowel in de zomer als in de winter kunt lopen. In augustus zie je hier het grootste heideterrein van Groningen in bloei en kun je de kudde heideschapen tegen het lijf lopen. Maar ook in de winter is deze wandeling zeer de moeite waard.

Bekijk de wandeling

boswachterspad westerwolde
boswachterspad met koeien

3. Het Savelsbos (Limburg)

Het Savelsbos in Limburg is een 6 km lange gordel van hellingbossen op de oostelijke maasdalhelling oostelijk en zuidoostelijk van Maastricht en gelegen tussen de dorpen. Het is een prachtig gebied om te wandelen en te genieten van de natuur.

Bekijk de wandeling

grote veldbies
winters savelsbos

Ben je op zoek naar meer mooie wandelroutes? Binnenstebuiten biedt nog veel meer wandelingen aan. Ontdek de mooiste plekjes in Nederland en trek eropuit!

Bekijk ze hier

Meer lezen over dit onderwerp?

KRO-NCRV geeft om de aarde. Net als jij, toch? Als we met z'n allen nu iets meer groen doen, maken we de wereld een tikkie mooier. Wij blij, de aarde blij.