Brandpunt+

Brandpunt+ bestaat uit een groep jonge makers die journalistieke verhalen vertellen. Verhalen over mensen die de wereld veranderen, verhalen die je hopelijk vertellen wat jij eraan kunt doen om te helpen dat die verandering de goede kant op gaat, verhalen over dingen die onszelf inspireren.

Bekijk op NPO3

We willen middelen geven om zelf iets te doen of je juist hoop geven omdat anderen al lekker bezig zijn. We zijn kritisch op de macht, kritisch op zij die beter zouden moeten weten en onrechtvaardigheid kijken we met een schuin oog aan. Vooruit dan, als het nodig is maken we oogcontact met onrechtvaardigheid. Maar dat is dan alleen omdat we het verhaal willen vertellen, in video- of artikelvorm.

We letten op je gezondheid, we letten op de gezondheid van de bijtjes. We vertellen hoe het is om als stropdasdakloze door het leven te gaan (en door welk systemen je überhaupt op straat komt te leven), maar we vinden het ook goed om te vertellen over misvattingen over mensen met autisme of over de springplanken van mensen die we allemaal kennen.

We horen verder graag van je: heb je een verhaal of initiatief dat je met ons wilt delen, of heb je andere opmerkingen voor ons? Mail, stuur post of pak de telefoon, en volg ons vooral ook op YouTube, FacebookInstagram en Twitter (en zelfs LinkedIn).