Twitter blokkades en de vraag om op te stappen: studenten uit College Tour nemen geen blad voor de mond

Het seizoen van College Tour zit erop. Ook in dit seizoen waren er genoeg opzienbarende momenten. Loodgieter Jeffrey neemt de piano van Ludovico Einaudi over en Sander Schimmelpenninck blokkeert twitteraars die het woord 'letterlijk' niet goed gebruiken. 

Stikstofminister Christianne van der Wal, ondernemer en mediapersoonlijkheid Sander Schimmelpenninck, de internationaal componist Ludovico Einaudi, buitenlandcorrespondent van CNN Clarissa Ward, het bekende advocaten-echtpaar Knoops en sprintlegende Usain Bolt waren het afgelopen seizoen te gast in College Tour.

Blokkeren die handel 

Sander Schimmelpenninck schroomt niet om iemand te blokkeren op Twitter, zo blijkt. Meerdere studenten in de zaal bleken slachtoffer van zijn blokkades. Zo zou iemand het woord 'letterlijk' niet goed gebruikt hebben en in een tweet van een andere student stond dat Sander wéér met het vliegtuig ging.

Christianne van der Wal krijgt het voor haar kiezen 

Een geëmotioneerde boerenzoon vraagt minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal op te stappen. Volgens hem is het hele stikstof probleem verzonnen vanuit Den Haag. 'Jullie verpesten het voor ons allemaal.' 

Mensen kiezen er niet voor om hun geboorteland te verlaten 

Buitenlandcorrespondent van CNN Clarissa Ward vindt dat er zekere arrogantie is in de houding van sommige westerse landen ten opzichte van vluchtelingen. 'Deze vluchtelingen kiezen er zelf niet voor om hun mooie thuisland achter te laten voor een wijk als Bogor Regis in Engeland.' 

Ludovico Einaudi is de beroerdste niet 

Componist Ludovico Einaudi heeft de luxe om overal waar hij optreedt zijn eigen vleugel mee te laten reizen. De piano is precies voor hem afgesteld en hij is dan ook de enige die erop speelt. Wanneer hij moet spelen op een andere piano die niet feilloos op hem ingespeeld is, is het soms even doorpakken. Toch gunt hij in College Tour loodgieter Jeffrey een moment met zijn instrument. 

Usain Bolt en Ruud van Nistelrooij zijn onzichtbare vrienden 

De Jamaicaanse sprintlegende Usain Bolt werd fan van Manchester United door Ruud van Nistelrooij. De twee hebben elkaar niet eerder ontmoet, maar na Bolt's optreden in College Tour komt daar verandering in. 

Advocaten-echtpaar Knoops, powerkoppel in spraakmakende processen

Ze zijn het bekendste advocaten-echtpaar dat Nederland ooit gekend heeft: Geert-Jan en Carry Knoops. Het echtpaar staat onder andere Marco Borsato bij, die onder vuur ligt door aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.