Dit zijn de reacties op De roze supporters

Maandag 16 mei was de aftrap van de serie De roze supporters, een vierdelige serie waarin een aantal ‘roze’ voetbalfans gevolgd wordt in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen. Dit waren de reacties.

Tweede Kamerlid Jeanet van der Laan is blij dat er aandacht wordt gevraagd voor homofobie in de sport. "Sport is van en voor iedereen." 

Ook Jos Polman, ambassadeur van LangLevedeLiefde, is blij met de Spreek je uit campagne en de serie De roze supporters. Zowel in het professionele voetbal als langs de lijn bij de F'jes, is voetbal van en voor iedereen.

Melixir vindt de voetbalfans die te zien zijn in De roze supporters erg moedig.

Roze Kameraad Herbert kijkt de eerste aflevering vanuit het vliegtuig en voelt zich erg trots! Trots op Paul, op de andere Roze Kameraden en op de Roze Règâhs. 

Op de dag van de eerste aflevering kwam het nieuws dat de 17-jarige profvoetballer Jake Daniels uit de kast is gekomen. Spuiten en Slikken deelde dit en tipt het programma De roze supporters en de Spreek je uit campagne. 

De Volkskrant schreef een mooie recensie. 'De roze supporters kiezen de weg van de dialoog. Die weg is nog lang, maar aan hun dapperheid zal het niet liggen.'

Recensie de Volkskrant

Aflevering 1 kun je hier terugkijken. De roze supporters is tot en met donderdag 19 mei elke avond te zien bij KRO-NCRV op NPO 3. 

De roze supporters

De serie volgt in vier afleveringen een aantal voetbalsupporters in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen.

De roze supporters sjaal