In deze Donnie aan de Kook gaat Donnie samen met Ali B vegan BBQ'en. Ben jij benieuwd wat Donnie en Ali B op de BBQ gooien? Check dan snel dit recept en tover zelf ook een heerlijke vegan BBQ tevoorschijn!
Ingrediënten
Voor de vegan Aïoli
1 citroen
4 el vegan mayonaise
2 el olijfolie
1 tl dijonmosterd
2 tenen knoflook
Voor de Kokos Madras Shwa (oftewel spiezen)
Marinade
300 gr kokos yoghurt
75g jalapeno
100g koriander
30 gr tomaten puree
20 gr gember
15 citroensap
20gr madras kruiden
peper
zout
Spiezen
1 pak meatballs
1 bloemkool (voorgekookt)
1 rode paprika
1 gele paprika
1 aubergine
spiezen
Voor de uitgeholde courgette met kebab in BBQ saus
BBQ saus
250 ml gezeefde tomaten
4 el sojasaus
1 tl mosterd
1 tl gerookte paprikapoeder
Vulling
400gr Kebab
2 courgettes
1 rode ui
1 rode paprika
1 blikje mais
top af met vegan kaas
Bereiding
Voor de vegan aïoli
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de citroen uit. Meng het citroenrasp met de mayonaise, olijfolie en mosterd. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met het citroensap.
Tip van Donnie: voeg er wat druppels tabasco aan toe voor een pittige smaak.
Voor de kokos Madras Shwa
Maak de marinade door alle ingrediënten bij elkaar te voegen. Maak de spiezen door af te wisselen in de groentes en meatballs.
Drapeer de marinade over de spies en leg deze in een aluminium bakje op de bbq en wacht totdat het geheel warm is.
Voor de uitgeholde courgette met kebab in BBQ saus
Meng alle ingrediënten voor de BBQ saus in een kom. Snij een rode paprika in kleine blokjes. Snij een rode ui in kleine ringen. Voeg een blikje mais toe. Doe alle groente in een kom en voeg de kebab en BBQ saus toe. Meng goed. Snij de courgette door de lengte en hol uit.
Doe de bbq vulling in de uitgeholde courgette en top af met kaas. Leg het geheel op de bbq en wacht 5 tot 10 minuten totdat de courgette wat zachter is en de vulling warm.
Smullen maar!