Cynthia en Iven Cudogham wonen met hun zeven kinderen midden in Amsterdam. Dit seizoen zijn zij te zien in Een huis vol. Wat gebeurt er als de camera's er niet zijn? Bekijk hieronder het fotodagboek.

Fotodagboek familie Cudogham foto 1 en 2
  1. Maandagochtend, laatste  toets van dit gekke schooljaar. Loïs neemt op haar kamer nog even de laatste woordjes voor Spaans door.
     
  2. Toetsen allemaal met voldoendes afgerond dit brugjaar! Ze is zo dol op Oos, uit school meteen thuisgekomen en het park opgezocht om wat af te koelen.
Fotodagboek familie Cudogham foto 3 en 4

3. Dinsdag: kinderen naar school gebracht. Seven zit in groep 2, al een tijdje  klaar voor groep 3. Af en toe een thuisdag, om wat leuks en op een andere manier leerzaams aan te leren. Vandaag handen in de aarde, bloemen en bijen lesje. Eerst naar het tuincentrum voor wat vaste planten en zomerbloeiers voor op ons balkon.

4. Samen met Oos de bloemen uitgezocht en eenmaal thuis de potten gevuld. Meteen een mini insecten hotel gemaakt van kurken, stokjes. Kwamen meteen bijen op de bloemen af. Kinderen door het dolle. Het is gelukt.

Fotodagboek familie Cudogham foto 5 en 6

5. Dinsdagavond hebben de meiden gekookt. Omdat het zo warm is wilde ze een poké bowl, zelf de boodschappen gedaan, sushi rijst gekookt en groente gesneden. Foto van de keuken na het koken laat ik even achterwege ;). Loslaten en dingen ontdekken is een van de belangrijkste dingen om de kinderen te laten opgroeien voor ons. Later hebben ze de boel samen opgeruimd en hebben we heerlijk gegeten.

6. Woensdagochtend ga ik altijd het hele huis door met mijn rode vriend. Ik vind stofzuigen en vegen heerlijk om te doen. Verstand op nul en meteen resultaat. In een groot gezin, heb je bijna nooit geen kruimels dus pak mijn momentjes dagelijks ?

Fotodagboek familie Cudogham foto 7 en 8

7. Woensdagmiddag: altijd een lekkere lunch op woensdag. Vaak komen er vriendjes of vriendinnetjes eten of is een deel elders aan het spelen. Het is even een rustpunt voordat de middag aanbreekt. Twiggy gaat later op de middag naar ballet. Iven pikt haar tussen z'n werk door op. Pixie-Lien aansluitend naar dansles , ik breng haar daar naartoe. Loïs gaat met een groepje vriendinnen naar hockey.

8. Donderdagochtend: Ontbijt op het balkon. Jazz maakt plannen voor de dag met een van z'n beste vrienden.

Fotodagboek familie Cudogham foto 9 en 10

9. Vrijdag: om even goed te kunnen bijpraten, en genieten van de stad, hebben we vanavond een avondje uit. Totaal verrast, meestal overleggen we etentjes van te voren!

10. Vrijdagochtend: laatste werkdag van de week, alhoewel Iven en ik ook vaak in de weekenden en avonden doorwerken. Thuiswerken met Oos is altijd een feestje!

Fotodagboek Cudogham foto 11 12 en 13

11. Vrijdagavond: vandaag eten we een curry, veel snijwerk. We eten gevarieerd, van Hollandse pot tot aan Thaise curry's. Er stonden weer wat handen klaar om te helpen in de keuken. Samen koken zorgt vaak ook voor wat quality time momentjes voor mij en de helper(s).

12. Zaterdagochtend: deze ochtend hebben we niks qua wedstrijden. Vaak zijn de zaterdagen gevuld met twee hockey wedstrijden en een voetbalwedstrijd. Vandaag allemaal in de middag. Tijd voor iets leuks in de ochtend. Iven was naar de markt en wij zijn even het "piratenschip" dat voor de deur lag gaan bewonderen.

13. Zaterdagmiddag: Na het bewonderen van de boot naar huis gegaan om verse broodjes van de bakker te eten en wat ander lekkers van de markt. Nog tijd vóór de wedstrijden om door te fietsen naar Amsterdam-Noord. Daar is een grote fototentoonstelling over Amsterdam en Amsterdammers in corona tijd gemaakt door verschillende fotografen. Erg indrukwekkend, sommige foto's kwamen echt binnen.

Fotodagboek familie Cudogham foto 14 en 15

14. Zondagochtend: heerlijk uitgeslapen. Deze ochtend is echt favoriet. Iedereen is bijna altijd thuis, geen sport etc. Hebben goede uitslapers dus kunnen de dag rustig opstarten. Lekker ontbijtje, Twiggy verzamelt de croissantjes! We maken aan tafel plannen voor de dag.

15. Zondagmiddag: we hebben gestemd, gaan naar de natuurspeeltuin bij ons in het park. Jazz is bij zijn vriendin de hele dag. Is klaar met eindexamens dus is geregeld de hort op. Vanavond eten we een snelle pasta, dus blijven wij lekker lang in het groen spelen.