In Een huis vol emigreert arriveren Janneke Jelies en haar kinderen na een lange reis in Pinoso. De eerste dagen in hun nieuwe huis verlopen hectisch: er is geen water en er zijn slechts twee slaapkamers. Hoe loopt dit af?

Geen water 

De kinderen zijn maar wat blij met hun nieuwe woonplek. Vooral het zwembad valt in de smaak. De zwembroeken en badpakken worden zo snel mogelijk uit de koffers getrokken. Dat veroorzaakt chaos, waar vader Johan na een week rust weer even aan moet wennen. 

Daar komt nog bij dat Johan stress heeft omdat er een probleem is met de waterdruk in het huis. Afwassen en douchen is hierdoor niet mogelijk. Gelukkig krijgt Johan toestemming van de gemeente om een pomp te installeren. 

Haar wassen
zwembad

Logeerpartijtje

Het huis van de familie Jelies in Spanje heeft twee slaapkamers. Dat betekent dat de kinderen een van de slaapkamers voorlopig met z’n achten moeten delen. Voor de één een nachtmerrie, voor de ander een droom die uitkomt. 

Want hoewel je zou verwachten dat de kinderen moe zijn na een lange dag reizen, is niets minder waar. Door het gewiebel en gespring op de bedden, blijft het nog lang onrustig in de kamer. Buenas noches! 

'Ik ben op alle kinderen super trots’

Janneke Jelies

Herenigd

Al met al verloopt de eerste dag in Pinoso wat hectisch. ‘Vandaag is pittig geweest voor de kinderen,’ vindt Janneke. ‘Ik ben super trots op ze.’

Aflevering terugkijken

Wil je de mooiste verhalen van onder andere Een huis emigreert ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Persoonlijke verhalen