Het is druk op de camping van de familie Kraan uit Een huis vol emigreert. Vader Ivan is steevast als eerste op en ’s avonds is hij degene die het licht uit doet. Hoe houdt hij dat vol?

Van de broodjes naar de schoonmaak

Ivan Kraan is elke ochtend vroeg uit de veren. Zijn dag begint het met het afbakken van de broodjes voor de campinggasten. Vervolgens checkt hij of alle huisjes goed zijn schoongemaakt. Gelukkig is Ivan blij met de schoonmakers die op de camping werken. 

Croissants

Middagdutje 

’s Middags heeft Ivan eindelijk tijd voor een kort middagdutje. En dat is maar goed ook, want hij voelt zich niet lekker. Hij vraagt zijn vrouw om hem om 3 uur wakker te maken, zodat ie dan weer verder kan werken op de camping.
 

Drukte in het restaurant

Dochter Marlynn en haar vriend Arie hebben het door Ivans afwezigheid extra druk. Desondanks slaan ze zich er prima doorheen. Ervan uitgaande dat Ivan ’s avonds nog steeds ziek is, nemen ze maar beperkt nieuwe reserveringen aan in het campingrestaurant. 

'In het hoogseizoen moet het terras vol zitten’

Linda Kraan

Moeder Linda legt uit waarom dat niet kan. ‘Zaterdagavond is voor ons heel belangrijk. Er zit natuurlijk wel een stukje spaargeld in de camping. We moesten alles aanschaffen. Dat hopen we ooit wel weer terug te verdienen. Nu is het hoogseizoen, dus nu moet dat terras vol zitten.’

Na een paar uurtjes slaap komt Ivan weer aan bij het restaurant. ‘Je zou me toch om 3 uur wakker maken?’ vraagt hij aan zijn vrouw. ‘Dat zou ik doen, maar dat heb ik niet gedaan,’ antwoordt Linda. ‘Ik vond het zielig. En ze hebben het hier wel gered.’ Desondanks is het fijn dat harde werker Ivan er weer is. ‘Ik ga de keuken in!’ 

Linda Kraan Een huis vol emigreert
Ivan Kraan in de keuken

Gezelligheid op de camping

Sommige mensen hebben Ivan van tevoren gewaarschuwd voor het harde werken op de camping. Toch houdt Ivan het goed vol. ‘Mijn vorige baan was veel heftiger dan dit. 90% van wat hier komt is gezellig, die gaan op vakantie. In de bloemen was 90% ongezellig,’ lacht hij.

Aflevering terugkijken

Op de hoogte blijven van Een huis vol emigreert en andere programma's?

Schrijf je dan in voor de KRO-NCRV nieuwsbrief!