In de vijfde aflevering van Een huis vol emigreert nemen Johan en Janneke Jelies hun drie oudste dochters voor het eerst mee naar hun nieuwe, Spaanse woonplek. Vader Johan is behoorlijk zenuwachtig voor hun reacties. Zien zijn dochters het zitten?

1 wc op 11 personen

Johan, Janneke en hun drie oudste dochters arriveren bij hun nieuwe huis in het Spaanse Pinoso. ‘Het is echt mega!’ roepen de meiden enthousiast. 

Janneke stelt de dames lachend gerust over de sanitaire voorzieningen: ‘Er komt wel nog snel een tweede wc, want 1 wc op 11 personen, dat wordt niet wat.’ 

Johan Jelies aan het klussen
Familie Jelies belt het thuisfront

Chickas in Pinoso

Na een rondleiding door het huis, is het tijd voor een lekker drankje in het dorp. Daar blijft het de Spaanse jeugd niet onopgemerkt dat er een drietal blonde chickas op het terras is neergestreken. Zij vinden de dochters Jelies maar wat interessant, blijkt uit hun blikken en getoeter. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

‘Ik denk dat ik het huis maar weer verkoop,’ zegt Johan voor de grap. Hij hoopt vooral dat zijn dochters snel vrienden zullen maken. Janneke sluit zich daarbij aan: 'Dat staat op nummer één.' Het ziet er naar uit dat dat wel goed komt.

Pinoso C.F.
Embleem Pinoso C.F.

Waar gaan de Jelies voetballen?

Ze vervolgen hun tripje naar een plek waar een belangrijk deel van hun nieuwe, Spaanse leven zal plaatsvinden: de lokale voetbalclub. Is Pinoso C.F. net zo leuk als V.V. Tollebeek? 

Aida is overtuigd: ‘Ik zie ons hier elke zaterdagochtend wel voetballen. Dan komen m’n vader en moeder kijken met m’n zusjes. Daarna gaan we naar de markt. Ja, dat zie ik wel voor me!’ 

‘De enthousiaste houding van mijn dochters maakt me trots op ze’

Johan Jelies

Zenuwen bij Johan Jelies

De dagen in Pinoso zitten er bijna op; de familie Jelies vertrekt weer naar het Nederlandse Tollebeek. De dochters Jelies zijn dolenthousiast over alles wat ze de afgelopen dagen hebben gezien. 

‘Ik was zenuwachtig voor de reacties van onze dochters,’ geeft Johan toe. Maar hij kan opgelucht ademhalen. ‘Dit maakt me zo trots op deze dames. Jullie stappen over problemen heen,’ vervolgt hij. ‘Dat hebben we echt van jou,’ antwoordt Aida. 

Kijk jij ook naar Een huis vol emigreert?
  1. Ja, is mis geen enkele aflevering! 80% (4 votes)
  2. Soms 0% (0 votes)
  3. Nee/Nog niet 20% (1 vote)

Mooie verhalen lezen uit onder andere Een huis vol emigreert?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief Persoonlijke verhalen!

Een huis vol emigreert familie Jelies en Kraan