In de serie Fatale liefde gaat Olcay Gulsen in gesprek met slachtoffers en deskundigen op het gebied van partnergeweld. Hoe heeft een relatie zo ver kunnen ontsporen? Was het te voorkomen geweest? En vooral: hoe zet je je leven daarna weer op de rails? Fatale liefde wil gewelddadige relaties bespreekbaar maken en slachtoffers stimuleren om op tijd aan de bel te trekken. Daarnaast gaat het programma dieper in op het herkennen van de signalen en hoe je hier als omgeving het beste mee om kunt gaan.

In elke aflevering van Fatale liefde ontmoet Olcay slachtoffers die te maken hebben gehad met psychisch of fysiek geweld door hun partners. Maar ze gaat ook in gesprek met deskundigen en betrokkenen, zoals familie en vrienden. Ze spreekt onder andere met de zus van een slachtoffer die om het leven is gebracht door haar partner en met een moeder en dochter die fysiek en psychisch mishandeld werden door de vader van het gezin. Allemaal vertellen ze hun eigen indringende verhaal.

Elk jaar zijn ruim een half miljoen mensen in ons land slachtoffer van partnergeweld. En één op de vijf vrouwen is ooit fysiek mishandeld door een (ex-)partner. In de afgelopen twee jaar is het aantal geweldsincidenten zelfs verdubbeld. Zo blijkt uit cijfers van de FRA en het CBS. Olcay: “We kunnen samen veel leed voorkomen. Als ik deze schokkende cijfers lees, wil ik ook de bestuurders en politici wakker schudden. Dit kunnen we niet oogluikend toestaan. Er moeten meer opvangplekken komen en betere professionele begeleiding. Dat is voor mij het doel van deze serie.”

Aflevering 1: Tessel (dinsdag 3 mei om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3)
De 19-jarige Tessel wordt tijdens een weekendje Londen verliefd op een veel oudere Brit. Al snel komt hij voor haar naar Nederland. Wat begint als een droom, eindigt in een beknellende relatie waarin ze maandenlang geestelijk en lichamelijk wordt mishandeld. 

Fatale liefde is een productie van Skyhigh TV in opdracht van KRO-NCRV. 

Fatale liefde is elke dinsdag om 20.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3.