Gijs Staverman en André van Duin maken woensdag 23 februari samen het programma Gijs 2.4. De presentator werd afgelopen zondag 75 jaar en was in het verleden verantwoordelijk voor het succesvolle radioprogramma De Dik Voormekaar Show. Ter ere van de 80’s Achtdaagse op NPO Radio 2 presenteren zij eenmalig de uitzending dat in het teken staat van de jaren 80.

Gijs Staverman: ‘’In de jaren 80 was ik druk aan het solliciteren bij verschillende radiostations. Ondertussen luisterde ik onder andere naar André van Duin. Ik was onder de indruk van de geweldige montages in de Dik Voormekaar Show.’’ 

Van zaterdag 18 februari tot en met zaterdag 25 februari staat NPO Radio 2 in het teken van de jaren 80 met de ‘80’s Achtdaagse’. Gijs Staverman maakt deze week samen met zijn radiohelden André van Duin, Jack Spijkerman, Henk Westbroek en Sjors Fröhlich zijn programma Gijs 2.4. ‘’Ik had nooit kunnen bedenken dat deze radio-iconen te gast zouden zijn in mijn eigen middagprogramma. Een grote eer!’”, aldus Gijs Staverman.

Tijdens de uitzendingen van Gijs 2.4 neemt André van Duin de luisteraars nog één keer mee in de Dik Voormekaar Show, vertelt Henk Westbroek alles over VARA’s Vuurwerk, is Jack Spijkerman telefonisch aanwezig en praat Sjors Fröhlich luisteraars bij over zijn favoriete radiomomenten. Vanzelfsprekend zal bekende 80's-muziek niet ontbreken.

Radio-dj Gijs Staverman en zijn gasten zijn te horen van maandag 21 februari tot en met donderdag 24 februari in het programma Gijs 2.4 tussen 14:00 uur en 16:00 uur op NPO Radio 2. Via de webcam kijk je mee in de studio. Op woensdag 23 februari schuift André van Duin aan.