Ihsane verloor haar broertje Zakaria door een ongeluk. Ze herdenkt hem door in zijn nagedachtenis een waterput te laten bouwen in Afrika.

Ihsane komt uit een gezin met vier kinderen. Zij en haar broertje Zakaria waren de oudste twee: “We waren vier handen op een buik.” Hij kreeg een scooterongeluk en raakte in coma. Twee jaar later stierf hij.

Ik hoorde het en dacht hoe dan, gisteren was hij er nog.

#ikvergeetjeniet
#ikvergeetjeniet

Na zijn overlijden had Ihsane sterk het idee dat ze iets bijzonders wilde doen om Zakaria te herdenken. Ze trok de stoute schoenen aan en deed een oproep op social media, om geld te doneren om een waterput te graven in Tsjaad, in Afrika. Op de put staat een bordje met zijn naam en een smeekbede. Een waterput ziet Ihsane als iets blijvends en een goede daad waar mensen lang wat aan hebben. “Ik hoop dat bij elk druppeltje water dat uit de put vloeit mijn broertje het gevoel heeft dat we hem niet vergeten zijn. En dat de goedheid van het schenken van het water hem ook bereikt. Dat hij weet dat we aan hem denken!”

#ikvergeetjeniet

#ikvergeetjeniet is een online serie waarin mensen vertellen over de verschillende rituelen waarmee zij hun dierbaren herdenken. Heb jij zelf een bijzonder ritueel om iemand te herdenken en zou je dit willen delen? Laat een reactie achter in de comments op YouTube.