In het slotseizoen van Jacobine op 2 gaat presentator Jacobine Geel opzoek naar antwoorden op grote levensvragen. Onder de noemer Geloof in... bespreekt ze diverse thema’s met uiteenlopende en spraakmakende gasten. In de eerste uitzending staat de liefde centraal.

In deze aflevering van Jacobine op 2 brengen inspirerende stellen een ode aan de liefde. Welke geheimen brengt de liefde met zich mee? Maar ook: hoe onderhoud je een liefde in een tijd waar veel relaties verbroken worden?

Ivan Wolffers en Marion Bloem
Joost Röselaers

Schrijverskoppel Ivan Wolffers en Marion Bloem is al 51 jaar samen. De laatste twintig jaar staat in het teken van de diagnose prostaatkanker. Ze vertellen openhartig over hoe de ziekte van Ivan hun relatie beïnvloedt en hoe ze samen hun weg vinden. "We hebben alleen het nu", vertelt Wolffers. "Dus laten we het goed gebruiken."

Predikant Joost Röselaers vertelt over de liefde van koningin Elisabeth voor haar familie, haar land en God. "De liefde voor God heeft haar gedragen en haar tot deze geweldige koningin gemaakt", vertelt Röselaers. "Zij had God lief, maar ik denk absoluut dat zij ervaren heeft dat God haar aanvaard heeft zoals zij is."

Mpho Tutu en Marceline van Furth
Leoni Jansen en Jeroen Kramer

Zuid-Afrikaanse Anglicaans priester Mpho Tutu, dochter van anti-apartheidsheld en geestelijke Desmond Tutu, en haar Nederlandse atheïstische partner Marceline van Furth vertellen over hun visie van de liefde vanuit hun verschillende geloofsovertuigingen. "Ik dacht dat ze met me wilde trouwen in de kerk", vertelt van Furth. "Dat hoefde van haar niet. Toen dacht ik: ze houdt echt van mij."

Leoni Jansen en Jeroen Kramer verzorgen tijdens deze aflevering de muziek. Beide hebben hun partner verloren. "We lopen nu al vier jaar met elkaar door het leven", vertelt Jansen. "En onze overleden geliefden lopen met ons mee."

Bekijk hier deze aflevering