Nederlandse kinderserie KABAM! wint International Emmy Award

Tijdens de 50e editie van het International Emmy Awards Gala in New York is de Nederlandse kinderserie KABAM! in de prijzen gevallen. De serie van KRO-NCRV en IJswater Films werd bekroond met een Emmy Award in de categorie Kids: Live-Action. 

Een serie over kinderangsten

De tiendelige kleuterserie gaat over kinderangsten. In elke aflevering staat een andere herkenbare angst centraal. De serie leert kinderen hun rijke fantasie in te zetten om hun angsten de baas te worden. KABAM! wordt daarom ook veelvuldig vertoond op basisscholen.

Bekroond met diverse prijzen

Inmiddels heeft KABAM! al meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen. Onlangs won de serie de tweede prijs op het Chicago Int. Children’s Filmfestival in de categorie Best Live-Action TV en eerder dit jaar een Buma Award in de categorie Beste Originele Compositie voor Nederlandse TV Series. Daarnaast won KABAM! in 2021 de Gouden Leeuw voor Beste Nederlandse Fictie Serie tijdens het jaarlijkse Cinekid Festival.

Sandra Hilster, mediadirecteur KRO-NCRV: “Wij zijn ongelofelijk trots op deze prestigieuze Internationale Emmy Award voor Kabam! Het is allereerst een zeer groot compliment waard aan de makers van de serie en de collega’s van onze afdeling Drama. Een bijzondere prestatie om als enige Nederlandse inzending zo’n grote televisieprijs te winnen en een prachtige bevestiging van de kwaliteit van kleuter- en jeugddrama van KRO-NCRV en de NPO in het algemeen.”

Kijk KABAM! terug

In de kinderserie KABAM! staan herkenbare kinderangsten centraal. Door de serie leren kinderen hun rijke fantasie in te zetten om bepaalde angsten de baas te worden. 

Kabam!