Ook rondom de feestdagen heeft KRO-NCRV mooie, inspirerende programma's voor je klaarstaan. 

Kerst met de zandtovenaar

Op zondagavond 12 december brengt KRO-NCRV Heerenveen in kerstsferen tijdens Kerst met de zandtovenaar. Vanaf de Crackstate in Heerenveen wordt door zandtovenaar Gert van der Vijver het bijzondere verhaal van de geboorte van Jezus tot leven gewekt. Diverse Nederlandse artiesten zingen tijdens dit muzikale familiespektakel bekende en nieuwe kerstliedjes. 

Kerst met de zandtovenaar, zaterdag 18 december om 19.20 uur en zaterdag 25 december om 19.30 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp. Op zaterdag 25 december om 12.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. 

Joris Linssen
Edsilia

Joris’ kerstboom

Voor velen is Joris’ kerstboom een ware traditie. Het lichtpunt in de donkere decembermaanden, een periode waarin we met elkaar terugkijken en graag samen zijn. Joris rijdt dit jaar dwars door Nederland om persoonlijke verhalen bij mensen thuis op te halen.Die kunnen als vanouds een foto van een dierbaar persoon in de boom hangen en vertellen waarom ze hem of haar graag in het licht willen zetten. 

Joris' kerstboom, 20 tot en met 24 december om 21.10 uur en 25 december om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. 

Kerstduetten: het kerstverhaal 2021

Zangeres Edsilia Rombley en schrijver Jan Terlouw zijn het middelpunt in deze hartverwarmende en moderne kerstvertelling. Speciaal voor deze avond heeft de 90-jarige Terlouw een actuele versie van het kerstverhaal geschreven. Hij heeft zich laten inspireren door thema’s waar we het afgelopen jaar allemaal mee te maken hadden.

Aan de hand van het nieuwe kerstverhaal brengt zangeres Edsilia Rombley kerstklassiekers. Ze heeft hiervoor muzikale vrienden uitgenodigd zoals Jamai, Tania Kross, Karin Bloemen, Dwight Dissels en Shirma Rouse. 

Kerstduetten: het kerstverhaal 2021, vrijdag 24 december om 22.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 2 én op Eerste Kerstdag, 25 december om 16.25 uur op NPO 2.

Sint Janskathedraal
Paus Franciscus

Kerstnachtmis

De rechtstreekse uitzending van de kerstnachtmis komt vanuit de Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch. Hoofdcelebrant is mgr. Gerard de Korte. De muzikale ondersteuning door de Schola Cantorum 'Die Sangeren Onzer Liever Vrouwen' en het Koperkwartet onder leiding van rector cantus Jeroen Felix.

Organist: Véronique van den Engh. Vaste gezangen: Missa Ad Modum Tubae - Albert de Klerk

De kersnachtmis zal in Eurovisieverband worden uitgezonden.

Kerstnachtmis, vrijdag 24 december om 24.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Urbi et orbi

Paus Franciscus spreekt op 1e Kerstdag de pauselijke zegen het Urbi et orbi uit over de stad Rome en de wereld.

Het Latijnse 'urbi et orbi' betekent 'aan stad en wereld' en wordt door de paus uitgesproken vanuit Rome.

Urbi et orbi, zaterdag 25 december om 12.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Kerst in Rome

In Kerst in Rome is sopraan Francis van Broekhuizen te gast. Tegen de achtergrond van Eeuwige Stad kijkt Francis samen met presentator Wilfred Kemp terug op het afgelopen jaar. Ze spreken over haar katholieke jeugd en over welke rol het geloof nog steeds in haar leven speelt. Ze bezoeken de Engelenburcht, decor van Francis' favoriete opera Tosca. Op het Sint-Pietersplein vertelt Francis over haar bewondering voor Paus Franciscus, maar ook over haar ergernis met betrekking tot kerkelijke uitspraken over homoseksualiteit. Ook is er een ontmoeting met Zeger Polhuis, een Nederlandse priester die zich in Rome inzet voor de armen en daklozen.

Kerst in Rome, zaterdag 25 december om 12.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

familie Jelies

Een huis vol kerst

Om het succes van het programma te vieren is er deze kerst een speciale editie: Een huis vol kerst waarin drie Een huis vol gezinnen tijdens de feestdagen een heerlijk kerstdiner verzorgen voor mensen die na een moeilijke tijd lekker eten en een warm gezelschap verdienen.

Een huis vol: kerst, zondag 26 december om 21.25 bij KRO-NCRV op NPO 1.