KRO-NCRV luidt de kerstdagen in met het muzikale programma Kerstduetten. Hierin vertelt Marlijn Weerdenburg een actueel en persoonlijk kerstverhaal onder muzikale begeleiding van onder anderen Trijntje Oosterhuis, Jim Bakkum en Edsilia Rombley.

Marlijn laat haar licht schijnen op de geboorte van Christus en vertelt het kerstverhaal op geheel eigen wijze. Een verhaal dat misschien wel actueler is dan ooit. Marlijn verloor drie jaar geleden haar moeder toen ze hoogzwanger was van haar tweede kindje. Ze reflecteert op haar persoonlijke herinneringen aan kerst en laat zich inspireren door de rol van Maria. 

'Kerst gaat voor mij ook over de enorme kracht van Maria'

Marlijn Weerdenburg
Marlijn Weerdenburg en Jim Bakkum
April Darby, Edsilia Rombley en Edwin Jonker

Marlijn: 'Ook deze kerst zal ik mijn moeder missen, maar haar woorden klinken nog door in mij: ‘met een glimlach kom je verder’. Kerst is -voor mij- meer dan het verhaal over de geboorte van Jezus. Het gaat ook over de enorme kracht van Maria als moeder en de band met haar kind. Zij staat voor mij voor onvoorwaardelijke liefde. En voor onbaatzuchtige liefde, die we in een jaar als dit, zo hard nodig hebben.'

Marlijn’s kerstverhaal wordt muzikaal omlijst door bijpassende liederen zoals Ave Maria en The Power of Love, gezongen door haarzelf en haar muzikale vrienden Trijntje Oosterhuis, Jim Bakkum, Edsilia Rombley, Jeangu Macrooy, Edwin Jonker en April Darby. 

Kerstduetten is te zien op zondag 24 december om 21.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. 

Kerst vier je met KRO-NCRV

Tijdens de kerstdagen zendt KRO-NCRV de mooiste programma's uit. Reis mee met Francis naar Lourdes, hang een kerstbal in Joris' Kerstboom en zie het kerstverhaal tot leven komen in Kerst met de zandtovenaar.

kerst