40 dagen vasten met de Kloostercast

Op woensdag 14 februari is de nieuwe serie van De Kloostercast weer begonnen, aan het begin van de 40-dagentijd, de tijd van inkeer en versobering ter voorbereiding van het Paasfeest. 

Dagelijks reflecteren kloosterlingen op vragen als: 'Vasten waarom eigenlijk?', 'Hoe vast je en hoe houd je vol?' en waarom je niet moet overdrijven met vasten. Samen nemen ze je mee in de aandacht en rust van de kloosterwereld. Laat je inspireren door hun levenslange zoektocht naar een zinvol leven! 

De nieuwe kloosterlingen

In deze Kloostercast worden nieuwe kloosterlingen verwelkomd, waaronder de benedictijn Thomas Quartier, de jonge dominicanes Nadia Kroon en Peter Nissen, een emeritus-hoogleraar in kerkgeschiedenis en oblaat verbonden aan de Willibrordus Abdij in Doetinchem. Ook nieuw in deze Kloostercast is KRO-NCRV presentator Klaas van Kruistum. 

nadia
thomas

De nieuwe serie begint aanstaande woensdag, de start van de veertigdagentijd. Een periode van bezinning en matiging ter voorbereiding op het Paasfeest. In de aanloop naar deze viering richten de eerste afleveringen zich op de betekenis van vasten: Wat is de reden achter vasten? Hoe kun je volhouden? En waarom is het belangrijk om niet te overdrijven met vasten?

Tot Pinksteren (19 mei) is er iedere werkdag een nieuwe aflevering beschikbaar en te beluisteren via jouw favoriete podcast app. De kloostercast: een rustpunt in de hectiek van alle dag! 

Kloostercast, vanaf woensdag 14 februari iedere werkdag te beluisteren bij KRO-NCRV in jouw favoriete podcastapp.

Elke week inspiratie in je mailbox

Schrijf je in voor de KRO-NCRV inspiratienieuwsbrief