The sixth commandment is een nieuwe dramaserie gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Twee eenzame ouderen worden ingepalmd door een moordzuchtige jongeman. Een verhaal dat je niet in de koude kleren gaat zitten.  

Let op: dit verhaal bevat spoilers

Het begin van een mysterieus verhaal 

Wie houdt er niet van een spannend verhaal met een onverwachte twist ?The sixth commandment vertelt het waargebeurde verhaal van twee ouderen: Peter Farquhar en Anne Moore-Martin. Zij komen in contact met de twintiger Ben Field. Op sluwe wijze dringt hij het leven binnen van Peter en Anne. Wat er dan gebeurt, leidt tot een duistere reeks van gebeurtenissen die niemand ziet aankomen.  

Sixth commandment
Ben Field The sixth commandment

Een ontmoeting met gevolgen 

In de allereerste aflevering zie je Peter Farquhar, een gepensioneerde leraar en schrijver. Op professioneel vlak heeft hij veel bereikt, maar hij voelt zich eenzaam en snakt naar de liefde. Zijn diepe geloof botst met zijn homoseksualiteit. Hij leert de twintiger Ben Field kennen, maar is hun contact wel zo verstandig?

In de meeslepende nieuwe aflevering wordt politieonderzoek in gang gezet en komt er een duidelijke hoofdverdachte in beeld. Op dat moment is er nog te weinig bewijsmateriaal. Maar dan leest de politie een aantal gevonden dagboeken. Er komt verontrustende informatie aan het licht.  

Aflevering 3 en aflevering 4 van The sixth commandmentzijn 8 juni vanaf 22.55 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2. 

Crime nacht 2024

Tijdens de Crime nacht wordt de crime serie waar het meest op is gestemd uitgezonden. Gedurende twee weken kan er gestemd worden via een poll op de KRO-NCRV website. Voor de Crime nacht 2024 heb je de keuze tussen twee ijzingwekkende detectives: The Reunion en Black Snow. Jouw stem is onmisbaar!

Crime nacht 2024, 14 juni om 23.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. 

Welke crime serie wil jij zien tijdens Crime nacht 2024?
Keuzen

Op de hoogte blijven van KRO-NCRV Crime nieuws?

Meld je aan voor de KRO-NCRV nieuwsbrief!

The Sixth Commandment