Een zomer vol met bloedstollende crime series! Duik jij in de spannende Britse true-crime-serie Four Lives? Of ga je toch liever voor de Britse misdaadserie The Tower? Deze crime series zie je in juli 2024 bij KRO-NCRV Crime!

Four Lives (S1) – Aflevering: 1 t/m 3

Als vier jonge homoseksuele mannen kort na elkaar dood worden aangetroffen in Barking, een buitenwijk van Londen, zoeken de dierbaren naar de ware toedracht.
Four Lives is 8, 15 en 22 juli om 20:30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2 of zeven dagen na de uitzending terug te kijken via NPO Start. 

Four lives
Four Lives

The Suspect (S1) – Aflevering: 1 t/m 4

Dokter Joseph O'Loughlin heeft een succesvolle carrière als klinisch psycholoog, maar een onverwachte diagnose gooit zijn leven overhoop. Als de politie hem vervolgens vraagt om te helpen bij het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw, duiken er geheimen uit zijn verleden op.
The Suspect is 9, 16, 23 en 30 juli om 20:30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2 of zeven dagen na de uitzending terug te kijken via NPO Start. 

The Suspect

The Tower (S1) – Aflevering: 1 en 2

Rechercheurs Sarah Collins en Steve Bradshaw treffen twee doden aan onder aan een wolkenkrabber. Op het dak vinden ze een angstige jongen en een agente. Aan Sarah en Steve de ingewikkelde taak om uit te zoeken wat er precies is voorgevallen en wat deze mensen met elkaar te maken hebben.

The Tower is 18 en 25 juli om 20:30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2 of zeven dagen na de uitzending terug te kijken via NPO Start. 

The Tower
The Tower

The Sketch Artist (S1) – Aflevering: 5 t/m 10 

Eve Garance, een jonge, bipolaire vrouw, maakt compositietekeningen om misdaden mee te helpen oplossen. Ze werkt in een onderzoeksteam met Maryse Ferron, een veeleisende bazin die door een ziekte in een rolstoel zit, de norse politieman Bernard Dupin en technicus Anthony Kamal.
The Sketch Artist is 5, 12 en 19 juli om 22:10 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2 of zeven dagen na de uitzending terug te kijken via NPO Start.

Captivated – Aflevering: 1 en 2

Alleenstaande moeder Rachel worstelt om rond te komen als schoonmaakster. Dan wordt haar een goedbetaalde baan aangeboden in de villa van de rijke zakenman Elliot. Ze neemt de baan aan en Elliot lijkt een perfecte, betrokken werkgever, maar dan begint Rachel te twijfelen aan zijn motieven.
Captivated is 26 juli om 23:05 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2 of zeven dagen na de uitzending terug te kijken via NPO Start.

The Capture (S2) – Aflevering: 7 en 8

Carey gaat de confrontatie aan met Knox. Hij heeft huurmoordenaars opgeroepen en waarschuwt Carey dat ze maar beter kan vluchten. Isaac is uitgenodigd voor een presentatie van Truro Analytics.

The Capture is 6 juli om 22:10 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2 of zeven dagen na de uitzending terug te kijken via NPO Start. 

Shetland (S8) – Aflevering: 1 t/m 4

Inspecteur Ruth Calder van de Londense politie ziet zich gedwongen om terug te keren naar haar geboorteplaats op Shetland. Ze probeert een belangrijke zaak goed af te ronden, maar haar eigen verleden laat zich niet zomaar negeren. Tosh moet als waarnemend inspecteur samenwerken met Ruth.

Shetland is 20 en 27 juli om 22:10 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2 of zeven dagen na de uitzending terug te kijken via NPO Start. 

Shetland

Oxen: Hangdogs – Aflevering: 3 t/m 6

Niels Oxen is de hoogst onderscheiden oorlogsheld van Denemarken. Wanneer hij de dood van een medesoldaat wil laten onderzoeken, wordt hem dat niet in dank afgenomen. Na een oneervol ontslag trekt hij zich terug in de bossen. Dan wordt hij vals beschuldigd van moord.
Oxen: Hangdogs is 6 en 13 juli om 20:30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3 of zeven dagen na de uitzending terug te kijken via NPO Start. 

Beck (S10) – Aflevering: 1 en 2

De kleinzoon van Martin Beck, Vilhelm, is aspirant-agent. Hij raakt meteen betrokken bij een moordonderzoek. Twee tieners worden dood aangetroffen en hun klasgenootje raakt vermist. Er kan wel eens sprake zijn van kindermisbruik.

Beck is 20 en 27 juli om 20:30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3 of zeven dagen na de uitzending terug te kijken via NPO Start. 

 

Beck
Beck