Dit waren de favoriete KRO-NCRV Crime series in 2023

KRO-NCRV staat bekend om al haar crime series. Elke week kun jij weer genieten van klassieke detectives, (psychologische) thrillers en misdaadseries! Maar wat waren de favorieten dit jaar? We zetten de vijf die het beste in de smaak vielen op een rijtje!

 

5. The Sandhamn Murders

Op plek vijf staat de spannende detectiveserie The Sandhamn Murders. Op het idyllische Zweedse eiland Sandhamn stort inspecteur Thomas Andreasson zich op verschillende moordzaken, waarbij hij hulp krijgt van Nora. In de vijf seizoenen levert hun samenwerking veel resultaat op, meer dan Thomas ooit had kunnen dromen. 

The Sandhamn Murders
Endeavour Morse

4. Endeavour Morse

Endeavour Morse is een spannende crime serie waarin detective Morse met Thursday de gruwelijkste zaken in Oxford oplost. De zenuwslopende serie vermaakt de kijker negen seizoenen lang. Gedurende de seizoenen gaat de serie steeds meer in op de persoonlijke levens van de detectives.

3. Unforgotten

In de Britse crime serie Unforgotten lossen detectives Cassie, Sunny en Jessie zware zaken op. In elke aflevering komt er een nieuwe zaak aan de orde, waarbij connecties worden gelegd die je als kijker niet ziet aankomen. De geleidelijke onthulling van geheimen tijdens het onderzoeken van de zaken, maakt de serie spannend. Tegelijkertijd krijg je veel empathie voor de detectives.

 

2. Shetland

Shetland is een Schotse crime-dramaserie die zich afspeelt, je raadt het al, op de Shetlandeilanden. In deze spannende serie maken we kennis met Jimmy Perez, een plaatselijke politie-inspecteur. Hij is een echte Shetlander die na jaren samen met zijn 14-jarige dochter weer terugtrekt naar het eiland. Zijn koude attitude straalt gezag uit, wat goed van pas komt bij het oplossen van de mysterieuze zaken die op dit eiland spelen. 

Unforgotten
Shetland

1. Vera

De Britse serie Vera spant de kroon. In de ruige schoonheid van het Engelse Northumberland onderzoekt Vera Stanhope misdaden die alleen zij kan oplossen. Detective Vera is obsessief met haar werk bezig. Het lukt haar en Joe Ashworth om vele zaken op te lossen. Met haar humor en moed wint ze de harten van kijkers. Een verdiende eerste plek in het lijstje met favoriete KRO-NCRV Crime series van 2023.

Vera

KRO-NCRV Crime gemist?

Elke week kun jij op NPO 1, 2 en 3 weer genieten van klassieke detectives, (psychologische) thrillers en misdaadseries! Wil jij je favoriete crime serie terugkijken?