Vorig jaar ontmoette Yvon Jaspers fruittelers Izaäk en Jantine. Ze zag hoe het héle gezin de héle nacht in touw was om de appel- en perenbloesem te beschermen tegen de nachtvorst.
Ze is terug bij de bevlogen familie, dit keer om te zien hoe belangrijk de bijen zijn voor de bestuiving en het maken van honing én of de oogst van de kersen en aardbeien dit jaar gelukt is.
In de vorige aflevering maakten we kennis met boer Geert, parttime varkenshouder én bezig met het neerzetten van een nieuw concept: puur vlees produceren voor het kerstdiner. Hij neemt Yvon mee naar Engeland waar ze zien op welke indrukwekkende manier Paul Kelly het hele proces op zijn kalkoenenboerderij in eigen hand heeft: het grootbrengen, slachten en verkopen van de kalkoenen die speciaal voor het kerstdiner worden geproduceerd.
Boer David legt aan Yvon uit dat het niet altijd zo simpel is als dat het lijkt als mensen zeggen dat we geen chemische bestrijdingsmiddelen meer zouden moeten gebruiken.
Onze boerderij, zondag 18 oktober, 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.