Petrus in de Bijlmer: Geloof, hoop en liefde in de praktijk

Het nieuwe seizoen van Petrus in het land begint in Amsterdam Zuidoost. Daar is het programma te gast bij kerkencentrum De Nieuwe Stad, waar het nieuwe jaarthema van de Protestantse Kerk wordt gelanceerd: ‘Ga mee! Samen getuigen van geloof, hoop en liefde’.

In het hart van de veelkleurige Amsterdamse Bijlmer staat kerkencentrum De Nieuwe Stad, waar maar liefst dertien geloofsgemeenschappen samenkomen. Iedereen is er welkom. Elke dag wordt er eten gekookt voor mensen die het nodig hebben, er worden taallessen gegeven en er worden wekelijks voedselpakketten uitgedeeld.

 

De Nieuwe Stad
lydia_kookt

Op deze inspirerende plek start het nieuwe seizoen van Petrus in het land. Dat is niet zomaar. Wat de mensen van De Nieuwe Stad dagelijks doen, sluit naadloos aan bij het nieuwe jaarthema van de Protestantse Kerk: ‘Ga mee! Samen getuigen van geloof, hoop en liefde’. 

'God heeft mij geroepen om andere mensen te helpen’

Raffic Osman

Samenwerken met vreugde

Zo brengt pinkstervoorganger Raffic Osman geloof, hoop en liefde in de wijk door wekelijks voedselpakketten uit te delen aan mensen die niet bij de gewone voedselbank terecht kunnen. Raffic was dakloos, hij weet hoe het is om geen eten te hebben. ‘Nu ik ben bekeerd, geloof ik dat God mij geroepen heeft om andere mensen te helpen’.

Ook diaconaal werker Elianne Schultz is dagelijks te vinden in het kerkencentrum om hulp te bieden aan iedereen die daarom vraagt. In Petrus in het land is te zien hoe de muziekochtend die ze op woensdag is begonnen, is veranderd in een familie-ochtend met gezelligheid, Bijbelstudie, spelletjes en lekker eten.

rene_de_reuver_en_elianne_schultz
Raffic geeft een voedselpakket

Samen verwonderen

Petrus wordt deze aflevering vergezelt door René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk. ‘Deze dertien heel verschillende geloofsgemeenschappen – cultureel, spiritueel – dagen ons uit om niet op onszelf te blijven, maar elkaar op te zoeken.’ Volgens de scriba is de kerk van Christus kleurrijker dan we denken. René wordt daarbij geïnspireerd door wat er in de Bijbel staat, in de brief aan Efeze. ‘Daar staat een oproep om je samen met andere christenen te verwonderen over de liefde van Christus. Hij liet geen mens aan zijn lot over.’

Bekijk de aflevering terug