Deze week is Petrus in het land te gast in Houten, in de Opstandingskerk. De kerk is een thuis van een levendige gemeente van zo’n 2300 leden, die graag in beweging is.

Een van de leden die niet stilzit, is Aleid Groothoff. Zij heeft het Doorgeefluik opgericht en zamelt tweedehands meubelen in met haar bakfiets. Vervolgens worden deze schoongemaakt, gerepareerd en doorgegeven aan mensen die op of onder het minimum leven. 'Wat mij drijft is interesse en liefde voor mensen', vertelt ze. 

'Wat mij drijft is interesse en liefde voor mensen'

gemeentelid Aleid Groothoff

Stepgroep So Double U 

Ook de jongeren doen mee: de meiden van de stepgroep So Double U komen wekelijks samen om te dansen. Ze oefenen serieus voor hun optredens, maar de tijd voor gezelligheid en vriendschap is net zo belangrijk. ‘Met deze groep wil ik bereiken dat iedereen in ieder geval een vriendin overhoudt’, vertelt trainer Yoana. 

Jongeren in Houten
Bakfiets in Houten

Geloven met je hele lichaam 

Dominee Rebecca Onderstal komt zelf ook graag in beweging, maar toen ze net begon in Houten, vergat ze dat. ‘Als voorganger sta je achter de preekstoel, je wordt een pratend hoofd. Ik moest achter die preekstoel vandaan komen en zelf in beweging komen.’ Geloven doe je namelijk niet alleen met je hoofd, maar met je hele lichaam, vindt ze. ‘We mogen het leven met God belichamen, met alles wat we hebben.’ 

 

Bekijk de uitzending terug