Sint Piter bezoekt ook dit jaar weer Grou

In Petrus in het land bezoeken we Grou, dit historische Friese dorp wordt al 120 jaar bezocht door Sint Piter.

Elk jaar komt Sint Piter aan in Grou, een oud vissersdorp waar Sint Petrus de beschermheilige van is. De Grousters vieren in februari het voorjaarsfeest ter ere van Petrus; ‘Sint Piter’. Samen met zijn maat Aldemar delen zij daar pepernoten en cadeaus uit aan de kinderen.

In het dorp wordt er ook gedacht aan de gezinnen die het wat minder breed hebben. Vanuit de diaconie in Grou zijn er acties ondernomen om cadeaus in te zamelen. Al meer dan 15 jaar zorgt Joke ervoor dat die gezinnen óók een leuke pakjesavond hebben. Ze vindt het belangrijk dat alle kinderen dezelfde mogelijkheden hebben. Hoe mooi is het voor de kinderen dat er pakjes voor de deur staan.

Petrus in het land
Petrus in het land

'Met elkaar, omkijken naar elkaar'

Joke Feijen

Als Joke de cadeautjes rondbrengt is ze snel weg voordat de deur opengedaan wordt. Vanuit de verte hoort ze het vrolijke gegil van de kinderen, directe reacties krijgt ze daardoor niet en dat vindt ze juist goed. Het gaat niet om haar maar om de kinderen.

De laatste jaren krijgt ze steeds meer berichten van mensen uit het dorp die willen bijdragen om haar actie te steunen. Zo wordt het steeds meer een door het dorp gedragen actie, dat je met elkaar omkijkt naar elkaar.

Bekijk hier deze aflevering