5 x Zo houd je je relatie sterk als je moeilijk zwanger wordt

Deze week hebben we het over vruchtbaarheidsproblemen en het effect daarvan op je relatie. Het is een aanslag op je relatie, maar je kunt er ook samen sterker uitkomen. Dit zijn vijf tips om je daarbij te helpen!

1. Accepteer elkaars coping-mechanisme

Als je een manier hebt gevonden om met je emoties om te gaan, dan ben je vast blij dat je iets hebt dat werkt voor jou. En die blijdschap wil je ook zien bij je partner! Onthoud wel dat voor iedereen iets anders werkt. Wees er dus voor elkaar, maar lees elkaar niet de les over het omgaan met deze problemen.

2. Erken en bespreek het schuldgevoel

Ruzies zijn moeilijk te voorkomen wanneer je onder spanning staat. Zeker wanneer één partner zich schuldig voelt, terwijl de ander niet eens aan schuld denkt en overgaat op de volgende stappen om te ondernemen. Erken elkaars emoties en ga erover in gesprek. Ben jij degene die zich schuldig voelt? Weet dan dat dit nergens voor nodig is en dat je niet de enige bent die dit meemaakt.

3. Passievolle seks = leukere seks

Wanneer er praktische doelen bij komen kijken, kan seks voelen als een taak. Iets wat je moet doen om een doel te bereiken. En na een tijdje is dan zelfs seks geen leuke taak meer. Voorkom dat gevoel door de passie in jullie relatie te houden. Doe leuke dingen, lach met elkaar en praat over dingen die niet met vruchtbaarheid te maken hebben. Keep that passion alive! 

4. Accepteer het verdriet

Let wel: doe vooral niet alsof er niets aan de hand is. Het is niet vreemd dat je vruchtbaarheid nu top of mind is en natuurlijk wil je dingen waarmee je zit bespreken met je partner.

5. Zoek hulp

Merk je dat ondanks deze tips jullie relatie toch onder hevige spanning staat? Overweeg dan in gesprek te gaan met een kinderwenscoach, psycholoog of andere deskundige. Het kan voelen alsof dit je problemen groter maakt dan ze eigenlijk zijn, maar uiteindelijk zal je jezelf bedanken.

 

Hierover doorpraten? In onze Facebook-groep Spot On Moms kun je jouw verhaal kwijt. Grote kans dat andere vrouwen in de groep precies hetzelfde meemaken.