Gelukkig zijn én blijven is makkelijker gezegd dan gedaan in een wereld die sneller gaat dan een gemiddeld Beyoncé concert uitverkocht is. Maar ‘no worries’ want in onze week van de beste adviezen, geven wij graag ook wat tips weg. Met deze life hacks word jij helemaal happy!

1. Neem tijd voor jezelf

Het leven kan snel gaan en als je er alles uit wilt halen ben je vast geneigd om je agenda helemaal vol te proppen met afspraken. Carpe diem, right? Je zal ons niet horen zeggen dat het een slecht idee is om leuke dingen te doen, maar vergeet niet om wat momenten voor jezelf in te plannen. Je weet zelf hoe vaak je dit nodig hebt. Eén dag per week blocken om even iets helemaal voor jezelf te doen, is helemaal niet zo’n gek idee. En nee, dat hoeft dan niet iets productiefs te zijn ;-)

 

2. Goed is goed genoeg

Girl, don’t be so tough on yourself. Zou je een vriendin met dezelfde maatstaf meten? Waarschijnlijk ben je dan een stuk minder kritisch.En ook voor jou geldt: goed is goed genoeg, niet alles hoeft perfect. Als het je lukt om op deze manier te denken, zal je zowel meer vreugde als tijd hebben.

 

3. Routine rules

We hebben allemaal een beetje vastigheid nodig in het leven, iets om op terug te vallen wat nooit verandert. Creëer daarom kleine dagelijkse of wekelijkse routines voor jezelf en probeer daarbij jezelf goede gewoonten aan te leren. Ga elke dag een halfuurtje wandelen, spreek met jezelf af om wekelijks een gezond en uitgebreid driegangenmenu voor jezelf te koken of lees minimaal één boek per maand. Fun fact: als je een slechte gewoonte wil afleren, gaat dat makkelijker als je deze vervangt met een goede gewoonte die hetzelfde resultaat oplevert.

 

4. You come first

Denk eens aan de mensen om je heen die écht gelukkig lijken. Zijn dit mensen die voor zichzelf leven of voor anderen? Precies. Er is maar één iemand wiens eerste prioriteit jouw geluk is (of minstens zou moeten zijn) en dat ben jijzelf. En de enige verwachtingen die ertoe moeten doen zijn die van jou, niet die van je omgeving. Dus leer kiezen voor wat jou energie geeft in plaats van kost en zeg wat vaker nee.

 

5. Only like toxic when it’s a Britney Spears song

Het is 2022, tijd om alle toxic mensen uit ons leven te verbannen. Merk je dat een vriendin stiekem meer energie kost dan geeft? Dat die leuke man eigenlijk alleen wil afspreken wanneer hem dat uitkomt? Dat er mensen in je omgeving zijn die je doelen niet supporten? Girl, ditch them.