Onze niet-te-missen artikelen van december

In alle drukte van december niet aan de artikelen van Spot On toegekomen? Geen zorgen! Wij hebben hier voor jou de drie die je in ieder geval niet wilt missen.

Dit is waarom vrouwenmoord zo’n groot probleem is in Nederland: “Femicide is geen crime passionel”

Twee jaar geleden vermoordde de stiefvader van Laura haar moeder. Laura vertelde daarover in bij Spot On. Naar aanleiding van die aflevering spraken we met Britt Myran, senior onderzoeker bij Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Want elke acht dagen wordt een vrouw vermoord in Nederland. Hoe kan het dat het hier zo vaak voorkomt? Wij vroegen het haar.

vrouwenmoord

Zo help je iemand die verslaafd is

Naar aanleiding van de aflevering met Kelly Heruer, waarin zij vertelt over hoe het is om te leven met een partner die verslaafd is, schreven wij dit artikel over hoe je jouw naasten kunt helpen als zij verslaafd zijn. Jacqueline Krouwel, senior ​​jeugdpreventiemedewerker bij Jellinek, geeft tips.

Zo help je iemand die verslaafd is

Whitney heeft sikkelcelziekte: “Ik werd niet serieus genomen terwijl de lijdensweg al zwaar genoeg is”

Hevige pijnaanvallen, ernstige bloedarmoede en regelmatige ziekenhuisopnames. Ondanks dat er wereldwijd dertig miljoen mensen zijn met sikkelcelziekte, is er weinig over bekend. Whitney Wijngaard (35) kreeg de ziekte in haar pubertijd en vertelt bij Spot On hoe het is om hier dagelijks mee te struggelen.

sikkelcelziekte