Spot On is de snelstgroeiende NPO-titel van 2022 op YouTube wat betreft uitkijktijd en aantal views. Procentueel gezien is Spot On op deze gebieden het hardst gestegen ten opzichte van 2021. Het Spot-on kanaal heeft bovendien de meest geconcentreerde vrouwelijke doelgroep, met 91% vrouwelijke kijkers. 

Het crossmediale platform Spot On richt zich voornamelijk op de biculturele vrouw. Elke week staat er één vrouw in de spotlight die vertelt over een taboeonderwerp. Vaak in de thematiek relaties, het moederschap, empowering of psyche. Doel: laten zien dat het oké is om over kwetsbaarheden te praten. Met hosts Zakia Picolina en Elif Kan zorgt Spot On dat geen onderwerp onbesproken blijft.

Spot On is niet alleen actief op YouTube (42,3K abonnees), maar ook op Instagram (19K), Facebook (14K), en op npo3.nl/spot-on. Daarnaast is het programma sinds kort als podcast te beluisteren. Spot On kijkt met een respectvolle en scherpe blik naar thema's die met name binnen de biculturele community spelen. Het platform geeft tools om sterker in het leven te staan. Iedereen is welkom. Spot On is ook de stem van deze doelgroep en wil de wereld inclusiever maken.

Lezen

Doelgroep

Spot On bereikt vrouwen van 18 tot 30 jaar met een biculturele achtergrond, velen Islamitisch, die nadenken over het leven, de wereld en hoe zij daarin staan. Daarnaast wil het programma nog meer mensen bereiken en diverser worden. Met als doel: álle jonge vrouwen bereiken.

Waarom Spot On?

Niet alleen staat Spot On in nauw contact met een doelgroep die de publieke omroep moeilijk bereikt, de community is loyaal en durft openhartig te praten over persoonlijke onderwerpen. Ze onderhoudt nauw contact met haar achterban en luistert naar (kritische) reacties, waarbij feedback wordt meegenomen in toekomstige keuzes.

Aankomende onderwerpen

  • 2 maart: Niet geaccepteerd worden als transgender
  • 9 maart: Ontslagen toen ik een hoofddoek ging dragen
  • 30 maart: Mislukte Brazilian Butt lift

Spot On, elke donderdag om 16.00 uur een nieuwe aflevering op YouTube en in je favoriete podcastapp. 

Interessant