Vanaf 8 maart, Internationale Vrouwendag, komt KRO-NCRV met de podcast Sterke Verhalen van Super Meiden. In zes afleveringen komen kinderen erachter dat je overal een held in kan zijn: als zanger, schrijver of YouTuber.

Verhalen van onder andere Nikkie de Jager, Lieke Martens en Annie M.G. Schmidt worden verteld. Hoe is hun avontuur begonnen? Waar liepen zij tegenaan? Zijn ze zelf wel eens bang geweest dat ze hun doel niet zouden halen? Elke aflevering wordt voorgelezen door een inspirerende, bekende vrouw. Mooie en opmerkelijke verhalen, die de fantasie prikkelen, maar ook écht zijn gebeurd.

Sterke Verhalen van Super Meiden

De serie laat kinderen kennismaken met de avontuurlijke levens van Nederlandse vrouwen. In 10-15 minuten worden luisteraars meegenomen in het leven van de heldinnen: van hoe ze ooit zijn begonnen, welke obstakels ze tegenkwamen, tot hoe ze toch hun doel hebben bereikt. Sterke Verhalen van Super Meiden inspireert kinderen om het beste uit zichzelf te halen en laat hen zien dat er ook in hen een held(in) schuilt.

In de podcast worden de volgende verhalen verteld: Annie M.G. Schmidt (voorgelezen door Lisette Ma Neza), Tabitha Foen-A-Foe (voorgelezen door Bente Fokkens), Lieke Martens (voorgelezen door Dzifa Kusenuh), Noraly Beyer (voorgelezen door Sosha Duysker), Khadija Arib (voorgelezen door Sanne Wallis de Vries) en Nikkie de Jager (voorgelezen door Rowan Blijd). De verhalen zijn tot stand gekomen in samenwerking met uitgeverij Rose Stories.

Deze browser wordt door Spotify helaas niet ondersteund. Probeer het in een andere browser of download Spotify voor desktop.

Sterke Verhalen van Super Meiden, een podcast van KRO-NCRV en NPO Zapp, vanaf 8 maart te beluisteren via Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Stitcher, Pocket Casts, Google Podcasts, zapp.nl en de NPO Zapp app.

Meer lezen over inclusiviteit?

Wij bundelen voor jou de mooiste verhalen van mooie mensen in een mooie samenleving.