Met frisse tegenzin schoof Johan Derksen aan, voor de uitreiking van de NS Publieksprijs. Johan zou Johan niet zijn als hij niet iets te mokken had, dus dat doet hij in 'Mokken met M'. 

Mokken met M Johan Derksen

Mok 1: Talkshows in Amsterdam

Johan Derksen trapt af met iets waar hij zich enorm aan ergert. "Dat al die talkshows uit Amsterdam wonen. Ik woon in de provincie, in Drenthe. Maar dan schijn je niet mee te tellen." Derksen heeft wel een verklaring voor dit fenomeen: "Dat is dan omdat alle belangrijke, interessante personen blijkbaar in de grachtengordel wonen. Die kunnen dan op de fiets komen."

Mok 2: 'Start de show'

Het is dat zijn dochter de uitgever van zijn boek is en hij daarom moest aanschuiven, maar vrijwillig zat hij niet aan tafel bij M. "Ik vind het een weerzinwekkend programma." Dat Margriet iedere avond de show opent met de woorden 'start de show', vindt Johan weerzinwekkend en gênant. 

Mok 3: Eigen talkshow

Ook staat de show Derksen inhoudelijk niet aan. Het is dat hij een goede reden had om aan te schuiven dit keer. "Ik moest er vandaag zijn, maar jullie zullen mij niet weer zien." 

Wat je wel weer kan zien, is andere aflevering van 'Mokken met M'. Houd de Instagram pagina van Margriet goed in de gaten, dan zul je er meer voorbij zien komen.