"Toen ik dat doormaakte, wist ik hoe belangrijk het voor hen is om elkaar te zien en bij elkaar te zijn", en zo geschiedde. Lees het verhaal van Robert Carter, die zijn eigen broers en zussen heeft geadopteerd.

Robert en zijn broers en zussen

Broertjes en zusjes weer onder één dak

De kans is groot dat jouw tijdlijn wordt overspoeld door narigheid. En dat is logisch, want met verkiezingen en een wereldwijde pandemie liggen de doemscenario’s voor het oprapen. Maar gelukkig zijn er ook nog altijd lichtpuntjes, zoals het verhaal van Robert Carter. Hij werd op jonge leeftijd uit huis geplaatst omdat zijn moeder vanwege haar drankgebruik de zorg niet meer aankon. Een verdrietige situatie, waardoor de broers en zussen noodgedwongen uit elkaar werden getrokken. Carter was twaalf toen hij naar een pleeggezin moest.

"Mijn moeder had negen kinderen en ik heb mijn jongste broertje lang niet gezien", vertelt Carter aan tv-station Fox-19. "Ik heb hem pas weer gezien toen hij zestien werd, dus toen ik dat doormaakte, wist ik hoe belangrijk het voor hen is om elkaar te zien en bij elkaar te zijn." En dat werd de grote droom van Robert: zijn broers en zusjes weer onder één dak. 

Lees ook:

Die langgekoesterde wens werd in 2019 gedeeltelijk waarheid. Hij nam de (pleeg)zorg over van zijn drie jonge broertjes. Zij vertelden Carter over hun zusjes, waar Carter voor die tijd geen weet van had. "Ze spraken alleen maar over hun zusjes", vertelt hij aan Fox-19. Ze besloten om elkaar te ontmoeten. Een ontmoeting met veel emoties…

Ingewikkeld voor dochter Marionna

"We kwamen bij elkaar en alle kinderen huilden. Ze wilden elkaar niet verlaten, en op dat moment wist ik, oké, ik moet ze alle vijf adopteren." Maar zo eenvoudig is het natuurlijk niet. Carter moest hard werken om een groter huis te kunnen betalen. Uiteindelijk kreeg hij het voor elkaar. Zijn jongere zussen en broertjes werden herenigd. Zijn eigen dochter, Marionna, vond het wel even ingewikkeld dat de aandacht nu werd verdeeld. Maar inmiddels is ze er aan gewend.

Robert en zijn broers en zussen

"Ik heb nog nooit een alleenstaande vader gehad die vijf kinderen adopteerde", laat Stacey Barton weten, de ‘casemanager’ van adoptie. "Kinderen hebben gezinnen nodig, en het is een kans voor meneer Carter om de gemeenschap te laten zien dat hij het kan en anderen ook."

De familie Carter is nu op zoek naar een nieuw, groter huis. Met een lopende crowdfundingactie hopen ze die droom ook waar te maken!