Biohacker en ex-Olympiër Govert Viergever: 'Haal alles uit je lichaam wat erin zit'

Govert Viergever is een ex-Olympisch roeier en expert op het gebied van voeding en het vergroten van menselijke prestaties door middel van data, wetenschap en holistische kennis.

'Om als kleine roeier het op te nemen tegen veel grotere atleten en op het hoogste podium te kunnen presteren, was het noodzakelijk dat ik alles uit mijn lichaam haalde wat erin zat', zegt hij.  Dat is gelukt. Hij ging op zoek naar alle tools en technieken die voor zijn lichaam werken.

Hij volgde meerdere opleidingen over DNA, voeding, leefstijl, coaching en performance. 'Zo heb ik technieken uit de topsport, wetenschap en coaching samengevoegd om mensen te helpen fysiek en mentaal te groeien naar optimale levels.'

Wat is biohacking?

Biohacking is dé trend om je gezondheid te optimaliseren en om beter te presteren. Maar wat is het precies? In het nieuwe KRO-NCRV programma The Biohack Project coacht ex-Olympiër Govert Viergever vijf bekende Nederlanders waarbij de populaire trend ‘biohacking’ uitgebreid wordt besproken. 'Uitgangspunt van biohacking is het lichaam als een systeem zien', legt Govert uit. 

'Met biohacking probeer je meer inzicht en controle te krijgen over lichaam en geest, met behulp van diverse tools, zoals een hartslagmeter, sporthorloge of met apps op je telefoon. Het doel is meer energie, minder stress en daardoor je lichaam en geest meer in balans te krijgen.'