Na de hoofdrollen, maakt The Passion nu ook de namen van de discipelen bekend. BinnensteBuiten-gezicht Camilla Dreef, Boswachter Tim, actrices Jasmine Sendar, Iris Stenger en Peggy Vrijens en zanger Jannes Heuvelmans vormen onder andere de groep discipelen tijdens de live-uitzending van The Passion 2022 op donderdag 14 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

De zeer gevarieerde cast zorgt er voor dat het verhaal van The Passion voor iedereen toegankelijk wordt gemaakt – jong, oud, gelovig of niet. Ook dit jaar is de groep discipelen een diverse samenstelling van bekende gezichten die in het muzikale paasverhaal Jezus vergezellen tijdens zijn 'laatste uren'. De acteurs, presentatoren en artiesten die de kijker in deze editie als discipel, naast Thomas Cammaert (Petrus), Dennis Weening (Judas) en Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena) ziet zijn:

  • Camilla Dreef
  • Iris Stenger
  • Jannes Heuvelmans
  • Jasmine Sendar
  • Juneoer Mers
  • Peggy Vrijens
  • Robin Zijlstra
  • Sydney Tros
  • Tim Hogenbosch

Bijrollen

Naast de acteurs en artiesten die te zien zijn in de vriendengroep van Jezus, vervullen net als elk jaar ook verschillende bekende Nederlanders een verrassende bijrol in het grootste muzikale paasevenement van Nederland. Zo is er een rol weggelegd voor BinnensteBuiten-chef Nadia Zerouali, kruipt First Dates-gastheer Sergio Vyent samen met Boer Zoekt Vrouw-boerin Steffi in de rol van Petrus-herkenners en vormen Marcel van de Ven & Thijs Wattimena van Hunted het arrestatieteam in The Passion. Komende weken worden nog een enkele bijrollen en de verteller onthuld

Cast The Passion 2022

Eerder werd bekend dat Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria), Dennis Weening (Judas), Thomas Cammaert (Petrus), Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena), Sabri Saad El Hamus (Pilatus) en Sosha Duysker (Verslaggever) onderdeel zijn van KRO-NCRV’s grootste muzikale paasevenement op Witte Donderdag 14 april in Doetinchem. Later deze maand maakt The Passion bekend wie de rol van verteller dit jaar op zich neemt.

The Passion 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door Protestantse Kerk Nederland, Kansfonds en Gemeente Doetinchem en geproduceerd door Mediawater. 

The Passion 2022 wordt live vanuit Doetinchem uitgezonden op Witte Donderdag 14 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.