In aanloop naar The Passion Hemelvaart op donderdag 26 mei blikken we terug op de muziek uit The Passion 2022. Welke nummers zijn de afgelopen weken succesvol gebleken op social media? We hebben de vijf meest beluisterde nummers op een rijtje gezet.

5. Geloven in het leven

De knallende opener van The Passion 2022 is de hekkensluiter van deze top 5. Het nummer, gezongen door Soy Kroon (Jezus), Thomas Cammaert (Petrus), Dennis Weening (Judas), Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena) en de discipelen, is een hit op social media. Het nummer staat bij de kijker op repeat, blijkt uit YouTube-reacties. 

4. Mijn hart kan dat niet aan

'Mijn hart kan dat niet aan' is het nummer dat Soy Kroon (Jezus), Dennis Weening (Judas) en Thomas Cammaert (Petrus) vertolken gedurende de talkshow van Jeroen Pauw. Judas, die Jezus heeft verraden, heeft spijt en ook Petrus, die deed alsof hij Jezus niet kende, kan de uitspraak van Pilatus letterlijk niet aan. 

3. Het is goed zo

'Het is goed zo', het spannende duet tussen Soy Kroon (Jezus) en Dennis Weening (Judas), komt binnen op plek drie. Hoewel de twee heren bij aanvang het nogal een vreemde keuze vonden voor het Jezus-Judas duet, bleek het uiteindelijk heel goed te werken. Ook de kijker is er weg van, want de online zijn de reacties lyrisch. Krachtig, prachtig en kippenvel worden vaak in combinatie met dit nummer genoemd. 

2. Afscheid

Het voorlaatste nummer, waarbij moeder Maria en zoon Jezus afscheid van elkaar nemen, staat op plek twee. Uit social media reacties blijkt dat kijkers bij 'Afscheid' de emotie op de bank voelde en werd ontroerend veelvuldig genoemd. 

1. Alles komt goed

Het themalied van dit jaar, 'Alles komt goed', gezongen door Soy Kroon staat op plek 1. Het nummer, waarmee The Passion 2022 werd afgesloten, is veruit het meest beluisterde en besproken nummer van dit jaar. 

Staat jouw favoriet er ook tussen? Bekijk en luister alle nummers van The Passion 2022 op ons YouTube-kanaal en maak je klaar voor The Passion Hemelvaart op donderdag 26 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.