In samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland worden er dit jaar 12 replica's van het The Passion-kruis ter beschikking gesteld om lokaal een paaswake te organiseren. Wakes om stil te staan bij het thema ‘Ik geloof in jou’. Vraag nu een kruis aan voor bij jou in de gemeente.

Organiseer een wake rond het Passionkruis

De Protestantse Kerk heeft twaalf kleine replica’s (van ongeveer 2x4 meter) van het Passionkruis beschikbaar. Rond dit kruis kun je een wake organiseren, bijvoorbeeld op het plein voor je kerk. Je kunt mensen uit de buurt uitnodigen en met hen op verschillende manieren stilstaan bij de boodschap van Pasen. Steek een lichtje aan bij het kruis, stuur een kaartje of deel kaartjes waarmee je met elkaar in gesprek kunt. De Protestantse Kerk biedt een pakket met materialen aan om de wake vorm te geven. Je ontvangt dit automatisch als je een Passionkruis reserveert. Je kunt een Passionkruis, inclusief transport tegen een onkostenvergoeding, via deze link reserveren. 

Passion Wake
Passion Wake

Organiseer een The Passion-kijkavond in je gemeente

Een andere manier om The Passion dichtbij te halen is het organiseren van een kijkavond. Stel op Witte Donderdag je kerk, buurthuis of een andere openbare ruimte open en nodig mensen uit om The Passion live te komen kijken. Aansluitend kun je in gesprek gaan. Ook hier heeft de Protestantse Kerk een pakket met materialen voor beschikbaar. Dat pakket vraag je hier kosteloos aan. 

Kijkavond

The Passion 2024 wordt vanuit Zeist uitgezonden op Witte Donderdag 28 maart om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1, NPO 1 Extra en NPO Radio 2.

Niets missen van The Passion 2024?

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes over The Passion 2024.

Cast The Passion 2024