Ieder jaar is het tijdens The Passion dé grote vraag: wie mag er dit jaar de rol van Barabbas op zich nemen? In het radioprogramma Wijnand in de Ochtend wordt in de dagen in aanloop naar het muzikale paasevenement de zoektocht naar deze misdadiger uit het paasverhaal gestart. Lukt het Wijnand en Lideke om de Barabbas van dit jaar te vinden? 

Wie was Barabbas?

Barabbas is de misdadiger die volgens de Bijbel werd vrijgelaten in plaats van Jezus. Zijn vrijlating werd door Pilatus voorgesteld als alternatief voor de vrijlating van Jezus, omdat het een traditie was om tijdens Pesach een gevangene vrij te laten. Het volk koos ervoor, waarschijnlijk tegen de verwachting van Pilatus in, om de gevreesde crimineel Barabbas vrij te laten. Na zijn vrijlating wordt er in de Bijbel nauwelijks nog over hem vermeld. 

De opvolger van Louisa Janssen

Vorig jaar in Harlingen werd Barabbas vertolkt door realityster Louisa Janssen. In eerdere edities waren ook Dennis Schouten, Famke Louise, Jebroer, Ben Saunders, Yuri van Gelder, Koos van Plateringen, Dave Roelvink, Glenn Helder, Thomas Dekker, John de Wolf en Dennis van der Geest te zien in deze misdadigersrol. Wie de rol dit jaar speelt, maakt Wijnand Speelman in de uitzending van donderdag 28 maart bekend. 

Op zoek naar Barabbas is vanaf maandag 25 maart tot donderdag 28 maart te horen als onderdeel in het KRO-NCRV-radioprogramma Wijnand in de Ochtend. Op maandag is dit onderdeel te horen rond 07.20 uur en op dinsdag tot en met donderdag rond 07.40 uur op 3FM.