Terug naar je Passie

Alles komt goed, dat willen we graag uitdragen bij The Passion Hemelvaart dit jaar. Daarom laten we bij KRO-NCRV in samenwerking met onze partners een aantal video’s zien dat er echt goede dingen kunnen gebeuren als we samenwerken. Zoals bij de atletiekvereniging in Doetinchem. 

De gemeente Doetinchem heeft een goed doel gekoppeld aan The Passion Hemelvaart: het prachtige en diverse verenigingsleven in Doetinchem en de Achterhoek. Clubs en verenigingen, zowel in de sport als cultuur, hebben in onze regio een enorm belangrijke rol: ze zijn letterlijk het hart van onze samenleving.

Speciale work-out

Zo is Lucy elke maandag- en vrijdagochtend welkom voor een speciale training. Via haar schoonzus hoorde ze over het sportieve initiatief van Gemeente Doetinchem. Dit is voor mensen met een fysieke beperking of een chronische aandoening. Zelf lijdt Lucy aan polyneuropathie. Dit is een spierziekte waarbij je geen gevoel onder de voeten hebt. ‘Het is alsof ik op een wolk zweef,’ zegt Lucy hierover. Bekijk hieronder hoe Lucy op zowel sportief als sociaal gebied geniet van haar work-out.