In aanloop naar The Passion op Witte Donderdag 14 april bij KRO-NCRV op NPO 1, wordt The Passion 40daagse georganiseerd door de Protestantse Kerk Nederland. Kerken in heel Nederland organiseren kleinschalige The Passion concerten en paaswakes rond een replica van het The Passion-kruis.

Concerten rond het Passion-kruis

Diverse christelijke groepen en artiesten werken mee aan de concerten. Zo kun je onder andere kiezen uit The Psalm Project, De Oden van Salomo, Kees Posthumus, Rob Favier, Hanna Rijken & het Vocal Theologen Ensemble, Gerald Troost, Martin Mans en Mirjam van der Vegt. Voor kinderen zijn er avonden met goochelaar Elmar Hofstee en diverse kindertheaters.

Alvast in de stemming komen?

Wil jij ook bij een van deze events zijn? Klik op de button wanneer de concerten zijn bij jou in de buurt!

The Passion in 2022 vanuit Doetinchem

Paaswakes

Naast concerten worden ook paaswakes rond het Passion kruis georganiseerd. Hier kan je een kaarsje branden, een kaartje schrijven voor iemand die bemoediging nodig heeft of een vragenwandeling doen. De paaswake is voor iedereen toegankelijk.

Alles komt goed?!

Het thema van de concerten staan in het teken van het thema van The Passion: ‘Alles komt goed?!’. Dit zijn woorden van hoop. Ook al voelt het nu misschien nog niet altijd zo, Pasen laat zien dat er een nieuw begin mogelijk is.