Kan een nijlpaard lachen? Eet een drachtig paard graag appeltaart? De familiespelshow Waku Waku geeft het antwoord met Sosha Duysker als presentator. Met deze zinnige en onzinnige weetjes willen wij de liefde en kennis voor de natuur vergroten bij jong en oud.

Vertrouwde onderdelen 

In de vernieuwde versie van Waku Waku keren ook de vertrouwde onderdelen uit de spelshow terug: bekende Nederlanders beantwoorden vragen aan de hand van filmpjes en voorwerpen. Ze verdienen aapjes met juiste antwoorden en spelen wederom voor een zelfgekozen goed dierendoel. Daarnaast stelt Sosha vragen over het gedrag van dieren aan de hand van video’s die speciaal voor Waku Waku in de Nederlandse dierentuinen worden opgenomen.

Sosha begeleidt de vier kandidaten die het tegen elkaar opnemen in de strijd om zoveel mogelijk punten. De winnaar van de aflevering is degene met de beste kijk op het dierenrijk en wint een geldbedrag om te doneren. Aan het eind van de week is er één weekwinnaar die zal terugkeren in de finaleweek. Wie heeft de meeste kennis over de dieren en natuur om ons heen?

Boswachter Tim

Nieuw is de ronde met onze eigen boswachter Tim Hogenbosch, ook bekend van ons jeugdprogramma Beestenbrigade. In elke aflevering vertelt de natuurexpert bijzondere weetjes over de dieren en de natuur in Nederland, waarop de BN’ers moeten raden of het waar is of niet.

Vanaf maandag 17 oktober is het programma dagelijks te zien om 18.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.