De familiespelshow Waku Waku keert maandag 17 oktober terug in een gloednieuw jasje op NPO Zapp. Onder leiding van presentator Sosha Duysker nemen iedere week vier bekende Nederlanders het tegen elkaar op. Met zinnige en onzinnige dierenweetjes wil KRO-NCRV de liefde en kennis voor de natuur vergroten bij jong en oud. 

Bekende gezichten 

Er zijn veel bekende namen onder de deelnemers. Dit seizoen doen onder anderen mee: Dylan Haegens, Dionne Slagter, Hugo Kennis, Ron Boszhard, Marije Zuurveld, Bizzey, Kim-Lian van der Meij, Jasmine Sendar en Jeangu Macrooy. Ron Boszhard heeft als enige kandidaat zelfs nog meegespeeld in het oude Waku Waku

Na vier weken strijden zal in de vijfde week in de finale duidelijk worden wie de meeste aapjes heeft verzameld en dus de grootste dieren- en natuurkennis bezit van dit seizoen. De winnaar wint 1500 euro om te schenken aan zijn of haar zelfgekozen goede dierendoel, bovenop het geldbedrag dat al is gewonnen bij de dagwinst. 

Wintereditie

Naast het reguliere seizoen is er vanaf 5 december drie weken lang dagelijks een wintereditie te zien van het vernieuwde Waku Waku. Ook hier ligt de presentatie in handen van Sosha met reportages van Tim Hogenbosch, ook bekend van KRO-NCRV's Beestenbrigade.
 
Waku Waku is vanaf maandag 17 oktober om 18.25 uur dagelijks bij KRO-NCRV op NPO Zapp.