Op donderdag 5 mei staat NPO Radio 2 geheel in teken van vrijheid. Radio dj’s Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof gaan de hele dag op pad om verslag te doen vanaf bijzondere plekken die in relatie staan tot de vrijheid. 

Het duo is te horen tijdens Aan de SlagAnnemiekes A-Lunch en programma’s Gijs 2.4De Wild In De Middag en Wout2Day, waar Wouter en Frank samen afsluiten vanaf een vakantiepark dat vluchtelingen opvangt.

Wouter en Frank zoeken onder andere kinderburgemeester Henriette op in Madurodam; zij speecht op 4 mei tijdens bij de Nationale Kinderherdenking. Ook interviewt het duo de Minister van Defensie Kajsa Ollongren in Wageningen. Daarnaast geven Wouter en Frank aandacht aan de situatie in Oekraïne en wat dat doet in ons land.  De dj’s sluiten Bevrijdingsdag af met een speciale uitzending van Wout2Day vanaf een vakantiepark dat vluchtelingen opvangt.

Dj Wouter van der Goes: “Aan vrijheid moet je blijven werken, want het is nooit af. Vrijheid is een belangrijk en altijd actueel thema. We beseffen ons door de situatie in Oekraïne dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Daarom brengen we op Bevrijdingsdag verhalen die ons helpen herinneren hoe fragiel die vrijheid is”.

Wout2day is van maandag t/m donderdag te horen tussen 18.00 en 20.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 2.