Redacteur Jade: 'Ik wil zinvolle programma's maken en dat kan bij KRO-NCRV'

Jade vertelt over haar ervaringen bij KRO-NCRV.

Functie: Redacteur bij tv-programma Klaas kan alles

Afdeling: Video

Ik heb een master in wetenschapscommunicatie- en educatie: hoe breng je wetenschap over? En dat is ook wat ik wil doen. Ik wil iets bijdragen, zinvolle programma's maken en dat kan bij KRO-NCRV.

Ik werk op contractbasis, maar ik het wel het gevoel dat iedereen echt probeert je te ontwikkelen en je ook te behouden.

Op de afdeling Jeugd gaat regelmatig een mail rond met: we willen even gaan brainstormen over nieuwe programma's, wie wil er aansluiten? In de eerste twee maanden dat ik hier werkte, kwam er zo'n mailtje en mocht ik gelijk meedoen. Het voelde erg goed dat je vanaf het begin gehoord wordt en volledig meedoet.

'Ik hoop mensen aan het denken te zetten met programma’s waar ik aan meewerk'

'Ik voel mij hier heel erg thuis en op mijn plek. Dat komt doordat er veel leuke mensen werken, die het hart op de goede plek hebben zitten. Die iets willen bereiken voor een ander of voor de wereld. Ik vind iedereen heel gemotiveerd en dat spreekt me enorm aan.

Ik ben trots op onze journalistieke programma's. Als ik zie wat voor impact zij maken; op beleidsniveau of bewustwording bij het publiek, bijvoorbeeld rond consumentengedrag. Ja, dat vind ik heel leuk, dat wij dat kunnen brengen door het eerlijke verhaal te geven. Iedereen maakt uiteindelijk zijn eigen keuzes, maar ik hoop dat ik met de programma’s waar ik aan meewerk mensen aan het denken zet.'

Naar de Werken bij-site

Lees ook:

Medewerker KRO-NCRV

Producer Podcast & Radio 1 Tharisia: 'Vanaf het moment dat ik binnenkwam heb ik opleidingen kunnen volgen'

Een medewerker van KRO-NCRV

Online content specialist Evelien: 'Iedereen kan heel erg zichzelf zijn en dat vind ik zo belangrijk'

Een medewerker van KRO-NCRV

Controller Tony: 'Er heerst hier een familiegevoel, niet alleen in mijn team, maar in het hele bedrijf'