Zware regenval in de afgelopen dagen heeft de daken van het Apostolisch Paleis in Vaticaanstad, die al veel te verduren hebben gehad, verder beschadigd.

Rome, 8 december 2022 - Zware regenval in de afgelopen dagen heeft de daken van het Apostolisch Paleis in Vaticaanstad, die al veel te verduren hebben gehad, verder beschadigd. In de beroemde Sala Regia is daardoor opnieuw regenwater binnengedrongen, meldt de krant Il Messaggero.

Het lekkende dak is zorgwekkend, want de vorige keer waren er al delen van het stucwerk van het plafond van de ‘Koningszaal’ gevallen. Deskundigen vreesden toen dat het water ook in de eeuwenoude eiken balken erboven kon zijn doorgedrongen.

In het verleden ontvingen de pausen ambassadeurs van diverse koninkrijken in de Sala Regia, vandaar haar naam. Vanwege het vochtprobleem wordt de zaal niet meer gebruikt voor publiek. 

De Koningszaal, ongeveer 40 bij 12 meter, bevindt zich tussen de Paulijnse Kapel, de Sixtijnse Kapel en de Hertogszaal (Sala Ducale). Het stucwerk is van een leerling van Rafaël, de fresco's van kunstenaars als Giorgio Vasari (1511-1574).