Sanne Peters begon haar traineeship op de redactie van Brandpunt+. Dit was de eerste van de drie redacties waar Sanne aan de slag is gegaan. Wat was haar beginnersfout en hoe ziet haar traineetraject eruit? Lees hier haar ervaringen tot nu toe! 

Mijn vrienden zouden me zo beschrijven…

Volgens mijn vrienden ben ik creatief, enthousiast en sociaal. Ik houd ervan om de diepgang op te zoeken en ik ben de koningin van de slechte woordgrapjes. Al ben ik zelf vaak degene die er het hardste om lacht. Ik probeer in mijn werk inhoud en creativiteit te combineren, dat is voor mij belangrijk.

Dit is waarom ik voor KRO-NCRV heb gekozen…

Ik heb altijd met veel plezier naar programma’s van de KRO-NCRV gekeken. Titels als Keuringsdienst van Waarde, Brandpunt+, Pointer en De Prijsknaller spreken mij aan.  Al van jongs af aan zit in mij een kleine idealist en wereldverbeteraar. Ik kan niet tegen onrecht en ik heb me verdiept in duurzaamheid. Deze waarden en idealen zie ik terugkomen bij de KRO-NCRV. Voor dit traineetraject studeerde ik antropologie en werkte ik als consultant in de duurzaamheid, deze achtergrond is nu handig. Ik geloof niet alleen dat de wereld eerlijker, groener en liever kan, maar zelfs dat het moet.

Dit is Sanne

Leeftijd: 26
Geboorteplaats: Bergen in Limburg
Hobby’s: Dansen, fotograferen en sinds kort leer ik hoe ik zelf kleding kan maken

Sanne
Zo ziet mijn traineetraject eruit…

De meeste interesse heb ik in documentaires en journalistiek. Daarom ben ik begonnen bij Brandpunt+ video waar ik aan een documentaireserie gewerkt heb. Dit sloot goed aan bij mijn passies en leerdoelen. In mijn tweede periode ben ik aan de slag gegaan bij het tv-programma Kruispunt

‘Beginnersfouten’ horen erbij, dit was de mijne… 

Pfoe, er zijn zoveel nieuwe dingen op mijn pad gekomen in de eerste weken. Ik probeerde me al stuntelend wegwijs te maken in het vakjargon en ik ben een aantal keren mijn pas om het gebouw binnen te komen vergeten, oeps! Een echt grote blunder heeft zich nog niet voorgedaan.

Na dit jaar heb ik dit bereikt…

Dan heb ik geleerd hoe je van een berg informatie een sterk en impactvol verhaal maakt en hoe je dit omzet in een creatief format: een documentaire of een ander tv-programma bijvoorbeeld. Ook heb ik de kneepjes van het journalistieke vak leren kennen en heb ik veel nieuwe mensen ontmoet. Uiteindelijk wil ik mijn ideeën omzetten naar pakkende programma’s en documentaires en ik zie een toekomst bij deze omroep wel zitten! 

Zo heb ik mijn traject ervaren… 

Ik vind dit traject een goede introductie in de mediawereld. Voor mensen die interesse hebben in de media of journalistiek maar niet per sé de achtergrond daarvoor hebben, is de Mediapool een geweldige kans. Je krijgt de ruimte om ideeën te pitchen en er is persoonlijke aandacht voor hoe je je het beste kunt ontwikkelen. Dat vind ik fijn. Ook de support van de andere Mediapoolers is prettig, je hebt steun aan elkaar.