Sanne Peters start in 2022 haar traineeship op de redactie van Brandpunt+. Dit is de eerste van de drie redacties waar zij aan de slag gaat. Wat was haar beginnersfout en hoe ziet haar traineetraject eruit? Lees hier Sanne's ervaringen tot nu toe!

Mijn vrienden zouden me zo beschrijven…

Ik denk dat mijn vrienden mij zouden omschrijven als creatief, enthousiast en sociaal. Ik houd ervan om de diepgang op te zoeken en ik ben de koningin van de slechte woordgrapjes. Al ben ik zelf vaak degene die er het hardste om lacht. 

Dit is waarom ik voor KRO-NCRV heb gekozen…

Ik heb altijd met veel plezier naar programma’s van de KRO-NCRV gekeken. Titels als Keuringsdienst van Waarde, Brandpunt, Pointer en De Prijsknaller spreken mij aan. Al van jongs af aan zit in mij een kleine idealist en wereldverbeteraar. Ik kan niet tegen onrecht en heb me ook erg verdiept in duurzaamheid. Die waarden en idealen zie ik terugkomen bij de KRO-NCRV. Ik geloof niet alleen dat de wereld eerlijker, groener en liever kan, maar zelfs dat het moet. 

Dit is Sanne

Leeftijd: 26
Geboorteplaats: Bergen in Limburg
Hobby’s: Dansen, fotograferen en sinds kort leer ik hoe ik zelf kleding kan maken

Sanne
Zo ziet mijn traineetraject eruit…

Ik heb veel interesse in documentaires en journalistiek. Daarom ben ik in 2022 begonnen bij Brandpunt+ video waar ik aan een documentaireserie werk. Mijn tweede plek hebben we nog niet gekozen, maar dat wordt misschien op de afdeling Levensbeschouwing. Ik ben heel benieuwd!

‘Beginnersfouten’ horen erbij, dit was de mijne… 

Pfoe, er zijn zo veel nieuwe dingen op mijn pad gekomen de afgelopen weken. Ik probeer me al stuntelend wegwijs te maken in het vakjargon en ik ben ook al een aantal keren mijn pas om het gebouw binnen te komen vergeten, oeps! Een echt grote blunder heeft zich nog niet voorgedaan maar die komt ongetwijfeld nog. 

Na dit jaar heb ik dit bereikt…

Ik hoop geleerd te hebben hoe je van een berg informatie een sterk en impactvol verhaal maakt en omzet in een creatief format zoals documentaire en tv. Ook hoop ik de kneepjes van het journalistieke vak te leren kennen en veel nieuwe mensen te ontmoeten. En als kers op de taart zou ik een toekomst bij de KRO-NCRV wel zien zitten!