Sanne werkt als redacteur bij het KRO-NCRV programma Spraakmakers op NPO Radio 1. In 2020 volgde ze de KRO-NCRV Radioschool!

Wanneer deed je de KRO-NCRV Radioschool?

Sanne: "Ik deed de Radioschool in 2020, jazeker. Het coronajaar. Na 3 maanden moesten we de school voor het grootste gedeelte vanuit huis doen, wat natuurlijk erg balen was, want je wilt ook graag de sfeer op zo'n redactie meekrijgen. Toch was het nog steeds één van de leukste jaren van mijn studietijd. Ik heb dat jaar zóveel geleerd. Het belangrijkste is dat je zoveel mag uitproberen dat je er al heel snel achterkomt wat je leuk vindt en waar je goed in bent."

Hoe ontdekte je de Radioschool?

Sanne: "Bij toeval kwam ik erachter dat deze Radioschool bestond. Tijdens mijn oppasbaantje sprak ik namelijk met een moeder op het schoolplein die vertelde dat ze bij de KRO-NCRV voor NPO Radio 1 werkte. Daar moet ik meer over weten, dacht ik. Ik ben toen koffie met haar gaan drinken en zij gaf mij de tip me voor de Radioschool op te geven. En zo geschiedde."

Wat doe je nu?

Sanne: "Ik werk nu al ruim twee jaar als redacteur bij Radio 1 Spraakmakers. Toen ik bij de Radioschool begon dacht ik: als ik daar óóit zou kunnen werken... Maar een half jaar ná de Radioschool kwam ik daar al op contract! Ook werk ik nu een dag in de week bij de podcastafdeling van de KRO-NCRV, waar ik nog steeds super veel leer."

Als iemand interesse heeft in de Radioschool, wat adviseer je dan?

Sanne: "Ga er gewoon voor, je hebt niks te verliezen!"