Deze week is Petrus te vinden in de Bethelkerk in Scheveningen! 

Dit keer is Petrus in het land op bezoek in Scheveningen. Achter de drukke boulevard vinden we het oude visserdorp vol verhalen. We brengen een bezoek aan de Bethelkerk, waar we een aantal echte Scheveningers ontmoeten.

Het thema van deze uitzending is ‘Op leven en dood’. Predikant Gerco Lock neemt ons aan de hand van een aantal inspirerende verhalen van gemeenteleden mee in wat dit thema voor hem én de gemeente betekent.

Petrus in het land
Petrus in het land

Zo maken we kennis met acteur en theatermaker Gert-Jan van den Ende. Voor veel mensen een bekende verschijning, want hij speelde Bobbie in de kinderserie Ernst, Bobbie en de rest. Hij komt al zijn hele leven in de Bethelkerk en tegenwoordig maakt hij elke zondag samen met de voorganger een speciaal filmpje voor de kinderen van de kerk.

Ook ontmoeten we Ina Pronk. Zij stond in de jaren ’80 model voor het standbeeld van de vissersvrouw op de boulevard van Scheveningen. Het beeld staat symbool voor alle sterke kustvrouwen. Haar blik is onafwendbaar gericht naar de zee, waar zij ooit een of meer geliefden verloor. Ina vertelt over de impact die het beeld op haar en de gemeenschap heeft gehad.

Zoals altijd wordt Petrus in het land afgesloten met een bijzonder lied. Dit keer werd het lied Uit Uw hemel zonder grenzen ten gehore gebracht. 

Beluister het lied hier: