Shaniqua Schoop start in september 2022 aan haar traineeship op de afdeling Online Video. Dit is de eerste van de drie redacties waar zij aan de slag gaat. Hoe ziet haar traineetraject eruit en wat wil ze bereiken? Lees hier Shaniqua's ervaringen tot nu toe!

Mijn vrienden zouden me zo beschrijven...

Spontaan, altijd gezellig, altijd wel iets roze aan en een doorzettertje.

Dit is waarom ik voor KRO-NCRV heb gekozen...

Ik heb een grote liefde voor jeugdprogramma’s en daar is de KRO-NCRV gewoon onwijs goed in en domineert daarmee ook echt de Zapp en Zappelin uitingen vind ik.

Zo ziet mijn traineetraject eruit...

Ik ben in september 2022 begonnen op de Online Video afdeling. Hier werk ik voor de Zappelin titels Sprookjes met Roos en het Knutselfeest. Eind januari 2023 ga ik als redacteur aan de slag bij de afdeling Jeugd voor het programma Klaas kan alles.

Dit is Shaniqua

Leeftijd: 25
Geboorteplaats: Groningen, woonplaats Amsterdam
Hobby’s: Content maken, zingen en series bingen

Shaniqua
‘Beginnersfouten’ horen erbij, dit was de mijne...

Ik had mijn harde schijf op kantoor laten liggen, terwijl ik eigenlijk een thuiswerkdag had in Amsterdam. Toen moest ik helemaal terug naar Hilversum, omdat ik anders niet verder kon werken.

Na dit jaar heb ik dit bereikt...

Na dit jaar heb ik meer kennis opgebouwd op gebied van de KRO-NCRV, jeugdtitels, script schrijven, format ontwikkeling en hopelijk een jaarcontract erbij!