Shaniqua Schoop start in september 2022 aan haar traineeship op de afdeling Online Video. Dit is de eerste van de drie redacties waar zij aan de slag gaat. Hoe ziet haar traineetraject eruit en wat wil ze bereiken? Lees hier Shaniqua's ervaringen tot nu toe! 

Mijn vrienden zouden me zo beschrijven...

Spontaan, altijd gezellig, altijd wel iets roze aan en een doorzettertje. Ik geef niet graag op. Wanneer ik een doel voor ogen heb doe ik er echt alles aan om dat te bereiken. Zo ging het ook toen ik de Mediapool voorbij zag komen. Ik wist dat het iets voor mij zou zijn, en toen ben ik er ook 100% voor gegaan. 

Dit is waarom ik voor KRO-NCRV heb gekozen...

Ik heb een grote liefde voor jeugdprogramma’s en daar is de KRO-NCRV gewoon onwijs goed in en domineert daarmee ook echt de Zapp en Zappelin uitingen vind ik. Voordat ik aan het traject begon, was ik werkzaam als redacteur bij de EO. Een leerzame plek, maar ik was toch op zoek naar iets anders. De KRO-NCRV, en daarbij ook de Mediapool, pakte mij helemaal. Het werken op verschillende afdelingen, en voor verschillende programma’s, zag ik helemaal zitten.

Zo ziet mijn traineetraject eruit...

In september 2022 begon het avontuur op de Online Video afdeling. Ik mocht aan de slag met de Zappelin titels Sprookjes met Roos en het Knutselfeest. Echt super leuk, want jeugdprogramma’s liggen mij helemaal. Eerst dacht ik dat de jonge doelgroep van deze programma’s niks voor mij zou zijn, maar niets was minder waar. Ik vond het leuk om te doen! Bij de overgang naar het tv-programma Klaas Kan Alles, mijn tweede periode van vier maanden, moest ik echt weer even schakelen. Weer even helemaal iets anders. Bij Online Video werkte ik vooral aan programma’s voor jonge kinderen, terwijl Klaas Kan Alles zich op wat oudere kinderen focust. Ik vind deze afwisseling juist leuk, zo leer je iedere keer weer nieuwe dingen. Voor mijn gevoel gaat alles echt in een stijgende lijn. 

Dit is Shaniqua

Leeftijd: 25
Geboorteplaats: Groningen, woonplaats Amsterdam
Hobby’s: Content maken, zingen en series bingen

Shaniqua
‘Beginnersfouten’ horen erbij, dit was de mijne...

Ik had mijn harde schijf op kantoor laten liggen, terwijl ik eigenlijk een thuiswerkdag had in Amsterdam. Toen moest ik helemaal terug naar Hilversum, omdat ik anders niet verder kon werken.

Na dit jaar heb ik dit bereikt...

Mijn doel is om meer kennis opgebouwd te hebben op gebied van jeugdtitels, script schrijven, format ontwikkeling en hopelijk een jaarcontract erbij! Daarnaast heb ik mijn eigen programma ontwikkeld en werk ik voor en achter de schermen.

Zo heb ik mijn traject ervaren… 

De begeleiding van de Mediapool heeft mij aangenaam verrast. Er komt heel wat op je af, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat ik er niet uit zou komen. Ik verbaas me nog heel vaak over de dingen die ik mag doen en de kansen die ik krijg. Wanneer ik bijvoorbeeld met een idee kom, of ik wil me ergens meer op focussen wordt er altijd geprobeerd dat te regelen. Ik heb het gevoel dat we samen aan het bouwen zijn aan mijn carrière en niet dat ik dingen moet uitzitten.