In een nieuwe uitzending van Jacobine op 2 zal bekend worden welk boek is uitgeroepen tot het beste spirituele boek van het afgelopen jaar. Jacobine gaat in gesprek met drie van de genomineerde auteurs.

In februari is het de Maand van de Spiritualiteit, dat een initiatief is van KRO-NCRV, Happinez Magazine en uitgevrij Veen Bosch & Keuning. Want steeds meer mensen hebben behoefte aan inspiratie en zingeving, vooral in deze onzekere tijd. Mensen zijn op zoek naar balans in zowel geestelijk als lichamelijk welzijn.

Traditiegetrouw wordt tijdens de Maand van de Spiritualiteit de prijs uitgereikt voor het Beste Spirituele Boek van het afgelopen jaar. Een vijfkoppige jury, met onder andere onze eigen Jacobine Geel, maakte een shortlist van zes genomineerde boeken. Hieruit kon het publiek tot en met 31 januari hun favoriet kiezen. 

Kanshebbers zijn: De lege hemel van Marjan SlobDe kracht van rust van Mirjam van der VegtSocrates op sneakers van Elke WissWijzen naar de maan van Jan GeurtzHet verlangen naar zin van Hans Alma en De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy.

In een nieuwe aflevering van Jacobine op 2 spreekt Jacobine Geel met drie van de zes genomineerde auteurs. Aan het einde van de uitzending maakt Jacobine het winnende boek bekend!

Mirjam van der Vegt
Hans Alma

Met Mirjam van der Vegt bespreekt Jacobine het boek De kracht van rust, dat je acht tegendraadse lessen over werk en het goede leven biedt. 

Jacobine spreekt met Hans Alma over haar boek Het verlangen naar zin, een boek over het belang van verbeelding in zingeving en levensbeschouwing.

Jacobine op 2
Lenette van Dongen & Cor Bakker

Jacobine interviewt Elke Wiss over haar boek Socrates op Sneakers, een praktische gids voor het stellen van goede vragen. Want wat is een goede vraag eigenlijk? 

Deze aflevering wordt afgesloten door een optreden van cabaretière en zangeres Lenette van Dongen en pianist Cor Bakker. Zij doen een bijzondere uitvoering van het lied 'No Frontiers'.

Bekijk het optreden hier:

No frontiers 

als het leven een rivier is
en je hart is als een boot

bedoeld, liefje,
om op het water te drijven
als het leven een storm is
die heel hard en hoog blaast
dan is je hart als Amelia
die intens verlangt om te vliegen

in je ogen, zacht en ver
als de zang van een leeuwerik
die deze donkere nacht
warmer maakt voor de ziel
warmer voor de ziel

die warmte blijft bij ons tot de dag
dat de angst zijn greep verliest

en de hemel ons weer leidt
de hemel kent geen grenzen
en ik heb de hemel
in jouw ogen gezien

als je leven een bed is
van doornen en spijkers
en je ziel moet gehoorzamen
aan het klappen van de zweep
je dorst en je hongert
naar waarheid en recht
maar je hart een pure vlam blijft
in de eindeloze nacht

in je ogen, zacht en ver
als de zang van een leeuwerik
die deze donkere nacht
warmer maakt voor de ziel
warmer voor de ziel

die blijft bij ons tot de dag
dat de angst zijn greep verliest
en de hemel ons weer leidt

de hemel ons weer leidt
en alles leeft in harmonie

en we ons gekend weten in ons hart
dan zal de droom waarheid worden
de hemel kent geen grenzen

en ik heb de hemel
in je ogen gezien
de hemel kent geen grenzen
en ik heb de hemel
in je ogen gezien

Wil je meer inspiratie?

Het is fijn om verhalen vanuit een nieuw perspectief te zien. Vandaar een bundeling van mooie verhalen die je aan het denken doen zetten.