Stichting Living Memories biedt een blijvende herinnering

In 2021 was Stichting Living Memories het winnende doel van Actie warm hart. Wij spraken oprichter Thinka Sanderse. De impact van de audio- en videoportretten is groot bij dierbaren. 'Misschien wel het mooiste cadeau dat we konden krijgen.'

Jullie stichting heeft vorig jaar bij Actie warm hart een donatie van € 10.000 gewonnen, wat is de impact hiervan geweest?

Met de donatie van KRO-NCRV hebben we tientallen ouders, broertjes en zusjes een blijvende herinnering kunnen geven in de vorm van een video. De impact van onze video’s is groot. ‘Misschien wel het mooiste cadeau dat we konden krijgen’, horen we vaak van hen. Door bewegend beeld is het kind dat er niet meer is weer even dichtbij. Het complete gezin samen in beeld gevangen. De band tussen broertjes en zusjes, tussen ouders en kind.

Thinka Sanderse
Fotograaf

Waarom denk je dat mensen hebben gestemd op jullie stichting Stichting Living Memories?

Ik denk dat mensen op ons gestemd hebben, omdat iedereen tegenwoordig te maken heeft met beeld en geluid en daarvan de waarde kan inschatten. Zeker als het gaat om beeld en geluid als herinnering aan iemand die er niet meer is. We missen allemaal wel iemand. Hoe fijn is het om diegene’s stem nog even te kunnen horen. Zijn of haar lach te kunnen zien. Even terug te kunnen naar hoe het was. Dat is wat onze video’s mogelijk maken. 

 

Heeft je deelname aan KRO-NCRV’s Actie warm hart gezorgd voor meer aandacht voor de stichting? Zo ja, op welke manier?

Door onze deelname aan KRO-NCRV’s Actie warm hart hebben een heleboel nieuwe mensen ons werk leren kennen. Er is over ons geschreven. We werden genoemd en dat is zo fijn! Door deze aandacht weten nog meer mensen ons te vinden. Belangrijk, want alleen dan kunnen we mensen helpen. 

 

Wat maakt jouw stichting anders dan de andere stichtingen die herinneringsvideo’s maken?

Er zijn geen andere stichtingen die video’s maken van kinderen die gaan overlijden aan een ziekte. Ons werk is uniek. We leggen op een zo min mogelijk belastende manier gezinnen vast zoals ze zijn. Thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving. Onze videomakers zijn de ‘fly on the wall’. Daardoor kijk je niet naar een toneelstukje. Je ziet de mensen zoals ze zijn. De liefde zoals die is. 

Over Actie warm hart

 

We horen graag wat er leeft in ons land en wat jij belangrijk vindt. Met Actie warm hart krijgen mooie goede doelen en initiatieven die meedoen aandacht en uiteindelijk wellicht een donatie. Want met deelname aan Actie warm hart maakt jouw initiatief of goed doel kans op een donatie van €10.000, €5.000 of € 2.500. Zo bouwen we samen aan de wereld van morgen.

Als eerste op de hoogte van alles rondom Actie warm hart?

Schrijf je dan nu in voor de KRO-NCRV nieuwsbrief