Stichting Living Memories wint hoofdprijs in KRO-NCRV’s Actie warm hart 2021

Stichting Living Memories heeft een donatie van 10.000 euro van KRO-NCRV ontvangen om haar prachtige werk voort te zetten. Dit is bekend gemaakt tijdens de finale van Actie warm hart 2021. Stichting Living Memories wil het voor zoveel mogelijk ouders, broers en zussen van terminaal zieke kinderen mogelijk maken hun dierbaren dichtbij zich te houden door middel van het maken van audio- of videoportretten. Deze portretten worden kosteloos aan de nabestaanden aangeboden. De stichting beoogt hiermee een belangrijke bijdrage te leveren aan de rouwverwerking van de nabestaanden.

In 2021 streden maar liefst 203 goede doelen om de hoofdprijs van 10.000 euro en werd er een recordaantal van totaal 63.205 stemmen uitgebracht. De top vijf bestond uit Stichting Living Memories, Stichting Wens Ambulance Utrecht, Los Caballos Luna, Kanjerketting van de Vereniging Kinderkanker Nederland en Stichting Veteranen Search Team. Elke finalist moest een presentatie geven aan een driekoppige jury, bestaande uit Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV, NPO Radio 2-dj Emmely de Wilt en KRO-NCRV presentator Edson da Graça. Na de presentaties door de finalisten kozen zij Stichting Living Memories als hoofdwinnaar van Actie warm hart van KRO-NCRV. De andere vier finalisten hebben ook een mooie donatie van 5.000 ontvangen om het goede werk voort te zetten.

KRO-NCRV directievoorzitter Peter Kuipers

Deze fantastische finalisten hebben laten zien hoe het heft in handen te nemen voor een betere wereld. Wij als KRO-NCRV ondersteunen deze goede doelen graag en vinden het belangrijk om dit optimistisch geluid te laten horen en te laten zien. Zo kunnen we anderen inspireren en maken we de wereld een stukje mooier.